Hirdetés

Bernadették Firenzében pont a lényegről maradtak le, itt elmeséli olvasóknak hogyan történt ?

   Elindultunk kora reggel Firenze irányába. Út közben láttam egy táblát, oliva farm felirattal. Azonnal kanyarodtunk is a földútra a tábla jelzéseit követve. Már éppen kezdtünk kételkedni, hogy bármit is találunk, mire egy mini falu, fallal körbevéve tárulkozott a szemünk elé. Azt hittem, hogy aprócska falu, de nem az volt, hanem egy család otthona, még kis kápolna is volt, harangtoronnyal. A házigazda körbevezetett minket, és a pince látogatást sem hagytuk ki. Oliva olajon kívül készítettek vörös bort és grappát is. Becsülettel álltam a sarat a nedűk végig kóstolásánál. A végére érve újabb kincsekkel gazdagodott a csomagtartó, oliva olaj és bor személyében. Firenze Toszkána fővárosa, olyan látnivalókkal  büszkélkedhet többek között, mint a Firenzei dóm, Palazzo Medici-Riccardi, Neptun-kút, Uffizi-palota és képtár, Arno folyó és felett átívelő Ponte
Vecchio, valamint a férjem szerint az Artemio Franchi Stadion, ahol az ACF Fiorentina csapat vívja csatáit. Joggal nevezhetjük ezt a várost a kultúra bölcsőjének!


firenze 04

  Nos, ebből egy dolgot sikerült megnézni rendesen az a stadion volt. Odáig elmentünk kocsival, parkolás után mindig lefotózzuk az utcatáblát, hogy vissza találjunk a GPS segítségével. Mivel innen gyalog folytattuk utunkat. A stadion mellett lévő fanshopban kezdtük, ahol is a férjem megkért, hogy ide ne menjek be, mert életében egyszer nyugodtan szeretne nézegelődni. Ez úgy tíz percig tartott nálam, nagyon unatkoztam kint. Bementem és inkább megígértem, hogy nem fogom siettetni és csendes leszek. Két pólóval gazdagabban folytattuk városnézésünket egy a férjemnek egy a kisfiunknak. Ekkor volt a fiunk három éves. Ő nem jött erre az utazásra, romantikus hosszú hétvégének szántuk ezt az utat. Első
utunk gyerek nélkül. Ettől fogva évente egyszer nélküle utazunk el, ahol csak ketten vagyunk és teljesmértékben egymásra tudunk figyelni. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.