Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Habár Siófok elsősorban nyáron népszerű, télen és tavasszal is sok programot nyújthat a családnak, hiszen a fürdőzés helyett most lesz lehetőségünk arra, hogy megismerjük a város igazi arcát, látnivalóit.

 

Mivel a városról mindenkinek a Balaton jut eszébe, a listát egy elég univerzális programmal kezdjük, ugyanis van a part mellett egy kezdetleges, ám annál szórakoztatóbb Aquapark található, ami kicsiknek, nagyoknak és a felnőtteknek egyaránt kikapcsolódást nyújthat. A trambulinnal, katapulttal, nagy árokkal és egyéb finomságokkal ellátott pálya évről évre népszerűbb az ide látogatók körében. Viszont a sekély víztől függetlenül kötelező a mentőmellény hordása, ami azért valljuk be – elég elővigyázatos dolog – és a kicsit aggódóbb természetűeket megnyugtathatja.


siofok aquaparkforrás: beboaquapark.huA pálya kipróbálása után a belvárosba térve a Kálmán Imre sétányon csodálhatjuk meg az Ásványmúzeumban található hatalmas magángyűjteményt,

 

ami Magyarország legnagyobbja.

 

A kiállításon 3000 ásványt lehet megtekinteni, amik a történelmi Magyarország bizonyos területeiről származnak (elsősorban a felvidéki és erdélyi darabok jellemzőek). A bányavirágok név alatt például egy Erdélyből származó gyűjteményt lehet megnézni, ami csodálatos szépséggel bír. Mindenképpen érdemes ide egy látogatást tenni.


 Utazási Tipp  
    Legjobb szállásaink a Balatonon

Siófokon egy Vadgazdálkodási Központ is található, ahol elsősorban szarvasokkal lehet közeli barátságba kerülni, ugyanis őket emberek nevelték fel, így teljesen szelídek. A hely két legnépszerűbb állata két 7 éves szarvastehén, Pötyi és Borcsa. A hímek közül Jocó és Bandi népszerű, bár a szarvasbőgések ideje alatt nem érdemes zavarni őket. A dámszarvasok mellett viszont még a vaddisznókkal való barátkozás is egy opció lehet.

siofok vadgazdalkodasi kozpont forrás: szarvasfarm.ke.hu


Az úti célok között még szerepelhet a Rádiós Hírközlési Múzeum is, ami abból a célból jött létre, hogy bevezesse a fiatalokat a média által formált világba. Itt a gyerekek és a felnőttek is megtanulhatják, hogy milyen társadalom formáló hatással bírnak a különböző médiumok, és a hírközlés – így a rádiózás is.

 

A Siófok város tulajdonában lévő Galerius Fürdő 2006-ban nyitotta meg kapuit. Az élményfürdő mellett termálvizes medencék és szauna részleg is található a korszerű létesítményben.

 

A város kulturális hírnevét mélyíti, hogy itt született Kálmán Imre, aki egy világhírű operett komponista, és Siófokon egy saját sétánnyal rendelkezik. A régi háza azóta egyfajta „múzeumként” funkcionál, ahol a korabeli életébe vezetik el a látogatót, többek között az eredeti zongorája és kottái is meglátogathatóak.


siofok kalman imre

forrás: wikipedia.org

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.