Szilveszter környékén férjemmel néhány napot Komáromban töltöttünk a Hotel Aqua wellnes szállóban. Vonattal utaztunk, majd a vasútállomásról gyalogosan jutottunk el a szállodához. Nagyon tetszett a hely, közvetlen átjárás volt a termálfürdőbe, kitűnő volt az ellátás is.

  Szilveszter környékén férjemmel néhány napot Komáromban töltöttünk a Hotel Aqua wellnes szállóban. Vonattal utaztunk, majd a vasútállomásról gyalogosan jutottunk el a szállodához. Nagyon tetszett a hely, közvetlen átjárás volt a termálfürdőbe, kitűnő volt az ellátás is.   Sokat fürödtünk, különösen én. Több medence is üzemelt. Volt egy nagyon szép fedett medence, bár én ennek e vizét nagyon melegnek találtam. Szívesebben fürödtem, főleg esténként egy kellemes kültéri medencében, ahol volt egy szélfogó is. Így fázni nem lehetett, ráadásul a gőzölgő termálvíz fölött egy gőzfürdő is kialakult. Volt egy hidegebb merülő medence is, na meg természetesen az uszoda is működött.


komárom 059


  Persze nem én lennék, ha egy helyben tudnék maradni akár 4-5 napig is. Kellemes időnk volt, szinte őszies. Többször is elmentünk sétálni a városba, volt. amikor kabát nélkül, egy szál kardigánban. Megnéztük a katolikus és a református templomot, előtte a hatalmas adventi koszorúval.


komárom 052


    A megérkezésünket követő napon jártunk a Klapka György múzeumban. A Komárom római kori történetét bemutató állandó kiállítása nagy részét római kori leletek adják. A kiállítás különleges darabjai az a 3 szarkofág, melyek csontvázzal és teljes leletanyaggal kerültek bemutatásra. A kislányt, a germán harcost, valamint a családtagokat rejtő sírok a közelmúltban kerültek feltárásra Szőnyben, a brigetiói katonaváros egykori temetőjében. Az időszaki kiállító teremben Komáromhoz kötődő képző- és iparművészeti, valamint a néprajzi és helytörténeti kiállításokat is megnéztük.

 

 Utazási Tipp  
    online szállásfoglalás a legjobb áron: szállodák, apartmanok, wellness szállodák

    Másnap délelőtt a Monostori erődhöz sétáltunk el. Közép-Európa legnagyobb újkori erődje a 19. század második felében, korának legfejlettebb haditechnikai elvei alapján épült. Az erőd megépítését követően egy évszázadon át a magyar honvédség katonagenerációit szolgálta. Harci eseményekre itt soha nem került sor, elsősorban kiképzőközpontként és fegyverraktárként használták.


 

monostori erőd   A Monostori erődben benéztünk a Kenyérmúzeumba is. Ezt a szakmúzeumot a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje alapította a szanaszét kallódó Sütőipari Emléktár anyagának megmentésével. A kiállítás Magyarország sütőipari értékeit mutatja be kronológiailag és főbb tájegységek szerint.


komáromi kenyérmúzeum


  Szilveszter napját Révkomáromban (Komarno) töltöttünk. Gyalogosan sétáltunk át a Duna hídon. Ez nekem, az egyre jobban elhatalmasodó tériszonyommal nem volt kellemes élmény. Inkább az autók közt az úttesten mentem és nem a korlát mellett, ahonnan a Dunát láttam a mélyben. Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.