Az Ión-tenger egyik legnépszerűbb szigeteként Zakynthost évente turisták ezrei látogatják, aminek a ténye a páratlan természeti kincseinek a fényében nem is meglepő – sziklás hegyoldalak és csodaszép türkizkék víz jellemzi.


Kevesen tudják, de a középkorban a görög szigetvilág jelentős része velencei uralom alatt állt, így Zakynthos is. A sziget déli része homokos tengerpart, a belseje felé haladva pedig a kopárságot folyamatosan felváltja a termékeny olíva ültetvények rengetege. A sziget múltjából kevés épület maradt fent, ugyanis jó négyszáz éven keresztül földrengések nehezítették meg a helyiek életét.


 Utazási Tipp  
    Csodás utazási ajánlatok
Zakynthos szigetén

Zákintosz város

A keleti parton fekszik a sziget egyik legnagyobb települése. A város várja a látogatókat hangulatos utcáival, pékségeivel, kávézóival és butikjaival. A legnépszerűbb helyszín egyértelműen az 1708 óta működő templom, az Agios Dionysios (ergo ez egy Dionüszosz, a bor, a mámor és a bizonyos fokú termékenység istenének felépített szentély), amit 1954-ben újítottak fel. A városban még érdekes a Bizánci Múzeum is, ami a Római birodalom utódállamának életébe kalauzolja el a látogatókat. Zakynthos – Meseszép görög sziget Velencei hatásokkalBochali

Ha a legjobb kilátást akarjuk a mediterrán városra és a türkizkék tengerre, akkor csak 2,5 kilométert kell megtenni Bochali városáig! Az egyik hegyoldalon egy romos velencei kastély várja az érdeklődőket, ahonnan tökéletes a panoráma a környező vidékekre.


Zakynthos 01Navagio Beach

Ha nem is hallottál eddig a Navagio-öbölről, képet biztosan láttál már róla, ugyanis ez az egyik legjobban fotózott görög partszakasz. A strand egyik sajátossága, hogy csak hajóval közelíthető meg, de ennek ellenére így is rendkívül népszerű. Az öblöt színesíti az az 1981-es elsüllyedt csempészhajó, ami hajdanán a Panagiotis névre hallgatott.


mykonos header


Keri barlangok

A sziget másik jelentősebb városához közel, Kerí környékén találhatóak ezek a bámulatos barlangok. Saját hajóval a legegyszerűbb meglátogatni, de van lehetőség csoportos és egyéni túrákra is, ahol egy tárlatvezető fogja megismertetni velünk az érdekességeket. Másik lehetőség a túrára a búvárkodás, ami ugyanennyi izgalmat jelent a szigetet látogatóknak.


Kék barlangok

Az egyik legszebb természetes képződmény a szigeten szintén egy barlang, ami a sziget északi részén helyezkedik el. A barlangot természetesen itt is hajóval vagy búvárfelszereléssel lehet felfedezni. Érdekesség, hogy pár barlangban élnek mediterrán fókák is, akik barátságosak és játékosak.


Zakynthos 02

forrás: wkimedia.org


Zákinthos-i Nemzeti Tengeri Park, Laganas-öböl

Zákinthostól 8 kilométerre található a Laganasi öböl, aminek a népszerűsége két dologból fakad, a 9 kilométeres tengerpartjából és a teknőseiből. Rengeteg más halászfaluhoz hasonlóan Laganas is csak egy kisváros volt 20 éve, most pedig az egyik legpezsgőbb hely a szigeten. A sziget szimbólumai lettek a teknősök, akiknek a védelméért 1999-ben hozták létre a Nemzeti Tengeri Parkot.


Zakynthos 03