Az európai fővárosok közül évek óta az egyik vezető uticél Amszterdam, melyet egész évben érdemes felkeresni idősebbnek és fiatalnak egyaránt.

 

A holland főváros karakterét talán leginkább a belváros vízi úthálózata az ún. Grachtenek és a tipikus keskeny építésű tégla házai adják meg.

 

A 2010 óta UNESCO világörökségi védelem alatt álló belvárost 4 félkörívben húzódó főcsatorna osztja övezetekre,

 

a 165 csatorna összhosszúsága eléri a 80 kilométert, ami remek lehetőséget nyújt arra, hogy a város nevezetességeit a városnéző hajók egyikéről csodálhassuk meg. Ezeket a hajókat akár Hop-on-Hop-off városnézéseknél is igénybe lehet venni, ahol a különböző nevezetességeknél, múzeumoknál ki lehet szállni, és azokat meg tudjuk nézni.


 Utazási Tipp  
    Utazás Amszterdamba

 

A hajók helyett természetesen az itt nagyon népszerű kerékpárra is felpattanhatunk, hogy azzal fedezzük fel a várost.

 

Bérlése is egyszerű és akár 1-2 órára, akár egész napra is lehetséges. Figyeljünk azonban oda, hogy egymás mögött haladva, a többi közlekedőt nem akadályozva haladjunk, mert a helyiek gyorsan közlekednek és óvatlanul könnyen balesetet okozhatunk az elővigyázatlanságunkkal.


Hollandia fővárosa, AmszterdamAmszterdam legfőbb látnivalói:

Világhírű műalkotások rendkívül gazdag gyűjteményét találhatjuk a nagyszámú amszterdami múzeumokban. A Múzeumparkban található Rijk Múzeum Rembrandt híres Éjféli őrjáratával, de a Van Gogh és Stedelijk Múzeum és a helyi kiállító termek is izgalmas művészeti vagy dizájn csodákkal várják a látogatókat. Anna Frank háza, és a Madame Tussaud előtt szinte mindig sor áll, de nem kell megijedni és sorban állni sem, hisz elővételben minden belépő, így akár a hajókirándulások és városnézések is online megrendelhetőek.

 

( Get Your Guide ) A városkártyák (1-2-3 napos ) előzetes megvásárlásával múzeumok mellett a tömegközlekedés is igénybe vehetőek.

 

Egy teljesen másik világban találja magát aki a város legidősebb részét a híres vörös lámpás negyedet keresi fel, ahol a szűk utcácskák kirakataiban fiatal hölgyek kelletik magukat. Itt akár egy helyi idegenvezetésen is érdemes lehet meghallgatni a legérdekesebb történeteket.

 

Szintén sokan keresik fel a több mint 200 Coffeeshop egyikét, ahol legális úton vásárolható marihuána vagy hasis.

 

Ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja, legyen nagyon óvatos, és semmiképpen ne fogyasszon melléjük alkoholt.  

 

 

Amszterdam piacai:

Amszterdam piacai is nagyon híresek. Talán a Virágpiac a legismertebb közülük, melyet minden nap 9 és 17.30 között rendeznek meg a legrégibb csatorna a Singel partján. Itt a különleges virágok mellett virághagymákat és szuveníreket vásárolhatunk.

 

Az Albert Cuypmarkton zöldségek és gyümölcsök mellett holland sajtkülönlegességeket, szárított halakat de akár ruhaneműket is vásárolhatunk.

 

Hétfőtől szombatig 9 től 18 óráig van nyitva szintúgy mint a híres Bolhapiac a Waterloopleinen.  

 

 

Szálláshelyek Amszterdamban:

Amszterdamban a szálláshelyek széles választéka várja a turistákat és üzletembereket. Akár még szállodahajón is lehet éjszakázni, de sok a diákszállás, a turista szálló és van sok drága luxus hotel is. Az autóval érkezőknek külön gondoskodni kell a gépjárművük elhelyezéséről is. Mindenképpen érdemes az utunkat előre megtervezni és utazási szakember segítségét igénybe vennünk, ha jó árú kombinációban akarunk szállást, repülőjegyet városkártyát és biztosítást vásárolni. {gallery}amsterdam{/gallery}


 Utazási Tipp  
    Utazás Amszterdamba