Hirdetés

Hol tudjuk követni, hogy mikor és éppen hol virágzik Japánban a színpompás cseresznyefavirág? Tippek és érdekességek a japán cseresznyevirágzásról.


Hogyan kerüljük el a nagy tömeget a parkokban? És mit jelent a jozakura? Japán egyik legnépszerűbb eseménye a hanami, vagyis a virágnézés ünnepe, amire érdemes már jó előre felkészülni, ha szeretnénk maximálisan kiélvezni a cseresznyevirágzás lenyűgöző látványát. Oldalunk összegyűjtött pár hasznos tippet és érdekességet, a sakura „vadászoknak”.


 Utazási Tipp  
    Utazás Japánba

A hanami buli

Bár a hanamiról a cseresznyefavirágokban való gyönyörködés és a sakura tűnékenységén való elmélkedés asszociál mindenki, nem szabad elfelejteni, hogy ez

 

Japán egyik legnagyobb bulija is.

 

Ha szeretnénk kicsit egyedül is csodálni a természetet, akkor érdemes ilyenkor korán kelni, hogy elkerüljük a tumultust a parkokban. Az este leszálltával a hanami, inkább egy hippi fesztiválra emlékeztet, mások szerint egy német sörfesztiválra, azt viszont fontos megjegyezni, hogy a rendőrség a legtöbb helyen 8 óra körül lefújja a partit.


japan cseresznye viragzasA hanami éjszakája

A hajnalig mulatóknak érdemes megjegyezniük a jozakura szót, ugyanis a „cseresznyefák éjszakája” idején nem ér véget napnyugtával az ünneplés.

 

Ilyenkor papírlámpásokat függesztenek ki

 

a parkokban az éjszakai hanamira, a virágtól roskadó fákat apró mécsesekkel aggatják teli, így téve még varázslatosabbá, az amúgy is csodálatos látványt.

 

 

Sakura a gasztronómiában

A cseresznyevirág nemcsak a szemünknek nyújthat lenyűgöző látványt, de bizony az ízlelőbimbóinkat is elvarázsolhatja. Érdemes kipróbálni a hanami idején a sakurából készült ételeket, italokat, ilyenkor ugyanis a legtöbb étteremben cseresznyevirággal bolondítják meg a kínálatot. A sakura ünnepéhez hozzátartozik a teázás, valamint a cseresznyevirágos pezsgők és borok.


 Utazási Tipp  
    Utazás Japánba

Vásárlás hanami idején

Igazi sakura rajongók nem térhetnek haza egy-egy egyedi, kimondottan a sakura idejére tervezett, kristályokkal díszített órával, a fehérítő gyöngyöket tartalmazó, 24 órás hidratáló szérummal, vagy egy cseresznyevirág ízesítésű kólával. A legnagyobb világmárkák is meglátták ugyanis a potenciált a cseresznyefavirágzás ünnepében, és ilyenkor exkluzív sakura kollekciókat dobnak a piacra.

 

 

Cseresznyevirágfront

Aki szeretne naprakész információt kapni arról, hogy mikor és éppen hol virágzik a sakura, annak érdemes figyelnie a meteorológiai szolgálatot a tévében, rádióban vagy az interneten, ugyanis Japánban külön figyelmet szentelnek a „cseresznyevirágfrontra”.

 

A déli fekvésű, szubtrópusi szigeten, Okinawa legtöbb részén már január végén megkezdődik a virágzás, míg északon, Hokkaidon csak májusban.

 

A kettő között a nagyobb városokban, mint Tokió, Kiotó vagy Oszaka általában március végén, április elején nyílik a cseresznyevirág.

A várható sakura virágzást itt tudjuk nyomon követni: link  

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.