Hirdetés

A keleti és nyugati kultúra közti különbségek akkor tűnnek fel legjobban, amikor a mindennapokban szembesülünk velük. Japánban például muszáj kiegyensúlyozottan közlekedni, ugyanis a helyiek ennek szerint közlekednek.  • Nincs csengetés. Ez egy alapszabály Japánba, függetlenül attól, hogy a szűkös járdán sok esetben a kerékpáros és a gyalogos egyaránt osztozik. Ha valaki ennek ellenére csenget, azt könnyen udvariatlannak és trehánynak könyvelhetik el. Európától eltérően itt a kerékpárosok tekerhetnek „legálisan” a járdán, viszont a gyalogos minden esetben elsőbbséget élvez, így ha például leszűkül az út, akkor meg kell állni és előre kell engedni a gyalogost, ahelyett, hogy elé vágnánk. Akik ezt a szabályt megszegik, azoknak 190 eurónak megfelelő bírságot kell fizetniük.


japan biciklizes erdekessegek 01

forrás: flickr.comEz még logikusnak is tűnik, de következzen számos más érdekes szabályozás.

  • Fej- vagy fülhallgatóval nem bringázhatsz. Ez is logikus, könnyen indokolható tiltás, a zenét hallgató emberek akaratukon kívül is könnyen okozhatnak baleseteket. Japánban inkább mellőzik ezt a kockázatot.
  • Ha nincsen külön jelölve, akkor a forgalmas utakon tilos az egymás mellett való tekerés. Ezt azzal indokolják, hogy ez is könnyedén balesethez vezethet.
  • Ha esik az eső, nem szabad az esernyőt kézben tartani – sőt, ha ezt megszeged, akkor egy 340 eurós bírságra is számíthatsz, pedig az esős évszak itt átlagosan két hónapos. Van egy hivatalos szabványnak megfelelő kerékpárra szerelhető esernyő, amit lehet használni, de egyszerűbb egy esőkabátot, vízálló dzsekit és nadrágot szerezni.

 Utazási Tipp  
    Fedezd fel velünk Japánt!

  • Ezt a szabályt először 2011-ben vezették be, egy kisgyereket büntettek meg a biciklin, aki éppen telefonozott. A japán rendőrök erre azóta is szigorúan ügyelnek. Ha az előző kettő pontot balesetveszélyesnek hívtuk, akkor ez végképp az – egyik kezeddel a kormányt, másik kezeddel a telefont fogod és közben ellankad a figyelem és vége a játéknak.
  • A részeg embereket nehezen tolerálják a japánok, főleg ha az a részeg ember még közben biciklizik is. Ha mégis így teszünk, akkor 6400 eurós bírság mellett öt év börtönt is kaphatunk.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.