Hirdetés

Bár az orosz főváros, Moszkva rengeteg látogatót vonz, Szentpétervár sem marad alul a látnivalókban, sőt!

 

Az egykori Leningrád építészetét tekintve igazán egyedi. Nem véletlen, hiszen a világon szinte csak itt lelhető fel az ún. péteri barokk építészeti stílus.

 

A város elkápráztató látványának kialakításával I. (Nagy) Péter cár célja az volt, hogy „ablakot nyisson Európára”.

 

Méltán mondhatjuk, hogy terve révbe ért, olyannyira, hogy Szentpétervár mára egy népszerű és drága úticéllá nőtte ki magát.


 Tipp  
    Utazások Szentpétervárra

A város a Néva folyó partján terül el,

 

amszterdami és velencei mintára épült a majdnem 70 csatornás hálózatával, 40-nél is több szigetével, s körülbelül 500 darab kisebb-nagyobb hídjával.

 

Az orosz metropoliszban fényűző paloták sora, templomok és parkok láttak napvilágot a bőkezű cároknak köszönhetően.


szentpetervar szovegbeSzentpéterváron, a Palota téren található a világ egyik legjelentősebb képzőművészeti múzeuma, az Ermitázs. A gyűjteménynek a Téli Palota ad otthont, amely az orosz cárok 1. számú rezidenciájaként épült (párja, a Nyári Palota Szentpétervár központjától 25 km-re található).

 

Az arany- és márványdíszítésű termekben 7 különálló gyűjtemény, összesen 2 és félmillió műalkotás tekinthető meg.

 

Az orosz múzeum dicsekedhet olyan művekkel is, amelyek Nyugat-Európa legnagyobb alkotóitól származnak, mint például Leonardo da Vincitől, Michelangelo-tól, Van Gogh-tól és Picasso-tól. Gyakorlatilag minden napra jut egy terem, hiszen az Ermitázsnak pont 365 szobája van.

 

Az egyik legkülönlegesebb mind közül az arany-szoba, ahol görög, bizánci és szkíta ékszereket és ereklyéket csodálhatnak meg a látogatók.


A Palota tér közepén áll a majdnem 50 méter magas Sándor-oszlop. Az égbetörő gránitmonolit nincs rögzítve, saját súlya tartja. Hajmeresztő belegondolni, nemde? Az oszlop tetején egy angyal ékeskedik, kereszttel a kezében – hasonlóan a mi Gabriel arkangyalunkhoz a budapesti Hősök terén álló Millenniumi oszlop tetején. S ha már párhuzamok, bizony a péterváriaknak is van egy hosszú sugárútjuk gyönyörű üzletsorokkal, egy saját Andrássy-útjuk, a Nyevszkij Proszpekt.

 

A városalapító Nagy Péter cár lovasszobránNagy Katalin,a cár nagy tisztelője állíttatta.

 

A lovas a város felé mutat, a ló patái között egy kígyó vergődik – ezzel szimbolizálva a nehézségek feletti győzelmet.


Listánk végén meg kell említenünk Szentpétervár két legfontosabb egyházi épületét: a város szimbólumává vált és színkavalkadjával egyedi látványt nyújtó Vérző Megváltó templomát, valamint a Szent Izsák Székesegyházat. Utóbbi épület a városra sajátos stílusának, a péteri barokk legjellemzőbb alkotása, Oroszország legnagyobb temploma.

 

Arannyal borított kupolája 100 méternél is magasabb, belső tere lélegzetelállító. Az ország legnagyobb temploma nem vallási funkciót lát el, hanem történeti múzeum működik benne.A különleges Szentpétervárat mindenképpen ajánljuk a városkedvelő utasok számára. Bár zsebük mélyére kell nyúlniuk az idelátogatóknak, a szállások ára nem olcsó, ezért javallottabb a külvárosi szálláshelyek egyikén éjszakázni. Természetesen metróval könnyen elérhető a belváros innen is. A helyi tömegközlekedés busszal, trolibusszal, villamossal, metróval és hajóval lebonyolított. A menetjegy egységes és olcsó, járataik viszonylag gyakoriak.

 

A belváros azonban – a főbb látnivalókkal – könnyen bejárható akár gyalog.  

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.