Hirdetés

A mai napig hatalmas élményt, egyben kihívást is jelent minden utazás az Oroszország végtelennek tűnő tájain áthaladó transz szibériai vasúton


Ha valaki egy egész életre szóló és különleges élményekre vágyik, utazzon el a világ talán leghíresebb és lenyűgözőbb vonalán a transzszibériai vasúton Moszkvából egészen Vlagyivosztokig a Távol-Keletre.

TIPP: Az utazás során többféle osztály közül lehet választani. Mindenképpen javasolt az elérhető legjobb minőségű kategóriát választani, mert az alacsonyabb osztályú vagonok többsége a hazánkban a 70-es években megszokott műszaki és tisztasági szintet képviseli.


trans sziberiai vasut 01

forrás: youtube.com - flickr.com  • A Földkerekség leghosszabb vasútvonala moszkvai Jaroszlavszki pályaudvart köti össze a távol-keleti Vlagyivosztok városával. A Bajkál-tótól kiépítettek egy leágazást, mely Mongólián át Pekinget is összeköti a fővonallal. Más helyeken Szibéria északabbra levő részeihez kapcsolták a fővonalat.
  • A vasútvonal teljes hossza 9.288,2 kilométer. melyből 19% esik Európára (1.777 km) és 81 % Ázsiára (7511,2km).

 Utazási Tipp  
    A legjobb utazások, szállásfoglalás Oroszországba

  • Építése egyszerre több helyszínen is zajlott. 1891 május 31-én fogtak hozzá, és még a cári időkben 1916-ban fejezték be. A hivatalos felavatására 1916 október 5.-én került sor.
  • A transzszibériai vasútvonal az oroszországi szabványoknak megfelelően szélesebb síntávolsággal épült fel (1520 mm) mint az európai vasút vonalak (1435 mm). A vonal teljes hosszban villamosított és dupla sínpár fut végig.
  • A hivatalos menetrendek alapján a gyorsabb rosszija vonatok 144 óra a klasszikus járatok 166 óra 28 perc alatt jutnak el Moszkvától Vlagyivosztokig. Kb. 14 napot kell az utazásra szánni, ha valaki meg szeretné nézi az útvonal mellett található olyan fontosabb állomásokat mint a Bajkál-tó, Omszk, Irkutszk, Habarovszk, vagy Novoszibirszk.
  • Az utazás során összesen 8 időzónán halad át a transzszibériai vasútvonal, ami eléggé összezavarhatja az utazók időérzékét az utazással eltöltött idő során.
  • A vasútvonal útját összesen 16 nagyobb és számtalan kisebb folyó keresztezi és 87 várost számára biztosít közvetlen összeköttetést.
  • A vasúti étkezőkocsikban csakis rubellel lehet fizetni. A frissen készített, ízletes orosz ételek ára forintra átszámítva kb. 1000-5000 forintig terjed, míg az italokért kb. 300-800 Forintnyi összeget kell fizetni.
  • A teljes úthosszra megváltott menetjegyek ára a kiválasztott osztálytól és az utazási időpontoktól függően irányonként kb. 200-250 EURO között változik. Időnként lehet luxus kategóriájú első osztályú kabint is amiért extra felárat kérnek.
  • Az idősebb generációnak érdemes felfrissíteni nyelvtudását a felkészülés során, míg a fiatalabbaknak javasolt megtanulnia a legfontosabb kifejezéseket és a cirill betűk olvasását. Ugyan a fiatalabbak közül sokan értik és beszélik is az angol –ritkábban a német- nyelvet, de a vonaton és az állomásokon nagyon sok ember csak oroszul kommunikál.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.