Hirdetés

A Magas-Tátra minden évszakban másért vonzza az idelátogatókat:


Télen a síelők paradicsoma, tavasszal a zöldbe boruló táj nyűgözi le a turistákat, nyáron felfrissülhetünk a hűs hegyi levegőn, de számomra a legszebb arcát ősszel mutatja. Gyönyörű időszak, amikor a vénasszonyok nyarának utolsó napsugarai még melegítik hátunkat, a környék ezer színben pompázik, miközben a Lomnici-csúcsot talán már hósipka fedi.

 

Tökéletes idő egy pár napos kiránduláshoz a friss levegőn.


 Utazási Tipp  
    Szállás Tátralomnic

A Magas-Tátra egyik legnépszerűbb üdülő települése Tátralomnic (905 méter magasan), mely már a Monarchia idejében is kedvelt kirándulóhely volt. A mai napig ezt az 1800-as évekbeli hangulatot tükrözik vissza a város patinás épületei. A település igazi vonzereje fekvéséből adódik. Még a helyi lakosok számára is megunhatatlan látvány, ahogyan a Lomnici-csúcs hegyszirtjei a város fölé magasodnak.

 

A csúcsra többszakaszos kabinos felvonóval juthatunk fel, mely 1940 óta üzemel.

 Ez a környék fő attrakciója. Lanovkázás előtt érdemes alaposan tanulmányozni a meteorológiai előrejelzést, ugyanis a Tátrában elég szeszélyes időjárás uralkodik az év minden szakaszában. Verőfényes napsütéses időben is előfordulhat, hogy a magaslati szél miatt nem járnak a felvonók, és a Lominici-csúcsot sem érdemes megcélozni, ha sűrű köd fedi a hegyormot; de egy könnyed eső is bármikor elkaphat bennünket. A 4 fős kabinos felvonó először 1145 méterig viszi fel a kirándulókat, - ez az úgynevezett Start középállomás-, itt kell átszállni egy újabb felvonóra, mely a Kőpataki-tóig, 1751 méterig viszi fel utasait.

 

A tó közelében található 1786 méteren a csillagászati és meteorológiai obszervatórium is, melynek épülete a városból feltekintve is jól kivehető.

 

A tó körüli séta után lehetőségünk van elfogyasztani ebédünket, vagy felmelegedni egy pohár ital társaságában az étteremben. A Kőpataki-tótól 2 túraútvonal is indul keleti irányba, illetve a bátrabbak gyalogosan ereszkedhetnek vissza a felvonó kezdő állomására.


20171006 081503


Kőpataknál szállhatunk át a Lomnici-csúcsra tartó lanovkára, mely 2634 méterével Szlovákia második legmagasabb csúcsa. Ha szerencsések vagyunk, és tiszta időben van lehetőségünk felvonózni, akkor semmiképpen se hagyjuk ki ezt az élményt.

 

A Kőpataki megállótól 855 méter a szintkülönbség a csúcsig, melyet körülbelül 8 perc alatt tesz meg a 15 fős felvonó.

 

Nyári turista szezonban érdemes a felvonójegyeket előre megvásárolni (online vásárlási lehetőség is van), ugyanis ilyenkor gyorsan elfogyhatnak a csúcsra szóló helyek. A Lomnici-csúcsra konkrét időpontra szóló felvonó jegyet tudunk vásárolni, az indulási időpont a Kőpataki-tótól történő indulást jelöli. Az elmúlt évek újdonságaként szolgál, hogy akár

 

egy teljes éjszakát is eltölthetünk a Lomnici-csúcson, Közép-Európa legmagasabban fekvő apartmanjában.

 

Tény, hogy nem olcsó mulatság, 4 főre kb. 750 euróba kerül ez a csodás éjszaka.{gallery}tatralomnic{/gallery}


Amennyiben a hegycsúcs sűrű ködbe burkolózik (és így kevésbé tartjuk vonzónak, hogy mindenképpen feljussunk odáig), de mégis szeretnénk a lehető legnagyobb magasságot elérni, másik lehetőségként folytathatjuk utunkat

 

Kőpatakról székes felvonóval a Lomnici-nyeregre (2193 méter), vagy akár gyalog a kijelölt túra útvonalon.

 

A nyeregről csodás kilátás nyílik a környék hegyeire, továbbá innen indul Szlovákia leghosszabb és legmeredekebb sípályája is. Tátralomnic tökéletes hely a hegyek és a kirándulás szerelmeseinek. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.