Hirdetés

Mindegy, hogy egy baráti társasággal vagy a családunkkal érkezünk Jasnára és az se számít, hogy valaki kezdő-e vagy haladó szinten síel.

 

Egy dologban biztos lehet mindenki: A Demanovai völgy végénél található festői szépségű Jasna hegyi üdülőhelye remek élményeket tartogat egész éven át. El kell felejteni minden régi sztereotip emlékünket, ha mostanában a szlovák viszonylatban legfejlettebbnek számító Jasna sípályáit keressük fel.

 

Az elmúlt évek átfogó fejlesztéseinek köszönhetően az Alacsony Tátra északi oldalán található Jasna bármelyik európai országban megállná a helyét.

 

A Chopoki csúcs (ejtsd: Hopok) északi és déli oldalán változatosan kiépített 49 km-es hosszúságú jasnai sípályarendszert a  2012/13 –as síszezonra kötötték össze, és azóta közös kombinált síbérlettel működik a 27 modern lift.


 Utazási Tipp  
    Utazások Szlovákiába

A 2024 méteres magasságban lévő csúcsot mindkét oldalról kabinos lifttel el lehet érni. A Chopoki csúcson egy Rotunda névre hallgató panoráma étterem és hotel is várja a magyar vendégeket.


jasna szankoA jasnai sípályarendszer legalacsonyabb pontja a 943 méteren lévő Lucky és a 2007 méteren lévő Chopoki csúcs között 1064 méteres a  lesíelhető szintkülönbség. Található itt több síkölcsönző, gyerek sípálya, freeride szakaszok, funpark és kéktől a feketéig minden tudásszintnek megfelelő nehézségű lejtők.

 

A szezon itt általában 5 hónapig, december elejétől április végéig szokott tartani. A sípályák kb.70%-át tudják hóágyúzni.

 

Említést kell még tenni a közelmúltban bevezetett Gopass chipkártyákról, melyekre pénz tölthető fel és a legkülönfélébb síbérlet és szolgáltatói kedvezményekre jogosítják fel tulajdonosukat.


jasna siterep


A szálláshelyeket illetően rendkívül gazdag a választék.A közeli Demanovai völgyben és fent közvetlenül a sípályáknál is több mint 40 különböző kategóriába sorolt szálláshely található az egyszerűbb magánszállásoktól egészen a legmodernebb, luxus elhelyezést kínáló wellness hotelekig.

 

A vendéglátóhelyek és vásárlási lehetőségek sora sem hagyhat kívánni valót. A téli sportokon kívül érdemes még felkeresni a közeli Aquapark Tatralandiát, melyhez foghatót sem Szlovákiában, sem Cseh sem pedig Lengyelországban nem építettek még fel.


 Utazási Tipp  
    Utazások Szlovákiába


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.