Hirdetés

Donovaly legfőbb vonzereje kétségtelenül kedvező árfekvésében és közelségében rejlik, hiszen ha leesik az első hó, ez az egyik legkönnyebben elérhető síterep akár autóval, akár busszal szeretnénk felkeresni. 

 

A Budapestről alig több mint két és fél órányi autóútra festői környezetben található Donovaly sípályái a magyar sízők körében nagy népszerűségnek örvendenek. A korszerű szlovák sí központ 11 km-nyi  két részre felosztott sípályáit összesen 16 lift szolgálja ki, melyek a fejlesztéseknek köszönhetően zökkenőmentesen, szinte sorban állás nélkül szállítják a sízőket és snowboardosokat. A hófödte hegycsúcsok által körülvett völgyben épült hangulatos Donovaly sípályák kezdőtől a haladókig kínálnak remek sport lehetőségeket.

 

Helyben akár még magyar nyelvű síoktatás is rendelhető, ha valaki nem akar bajlódni a felszereléseivel, nem kell aggódnia. A helyi síkölcsönzők korszerű, modern modellekkel várják a vendégeket.


donovaly sicentrum Donovaly nagy előnye, hogy már viszonylag kevés természetes hó mellett is jól lehet itt síelni, persze a pályákat ettől függetlenül is rendszeresen hóágyúzzák ha azt a hőmérséklet lehetővé teszi. A sok téli rendezvény, hangulatos vendéglátó helyek és egy esténként is megvilágított sípálya segít változatossá tenni az itt eltöltött napokat.

 

Hétvégenként akár a nem sízők is igénybe vehetik a Budapestről közlekedő Donovaly sí busz járatokat, hisz lehet itt sétálgatni, szánkózni, és levegőzni is.

 

Fontos tudni, hogy a síbusszal érkezőknek komoly engedménnyel kínálják a síbérleteket is.


 Utazási Tipp  
    Donovaly 1 napos buszos síelés


Az utóbbi néhány évben Donovaly szinte minden pályaszállása megújult, legyen szó szállodákról, panziókról, vagy akár apartmanos szállásokról. Ha több napot töltünk Donovalyban, érdekes lehet kiruccanni és felkeresni a közeli sípályák valamelyikét… (Turecka, Sachticky, Skalka, Rózsahegy…)

 

Oda- vagy visszaútban javasloljuk néhány órára megállni és megcsodálni a magyar történelmi múlt emlékeit Zólyomban vagy Besztercebányán. Mindkét városban korszerű bevásárló központok is találhatók az út mellett, megkönnyítve az otthoniaknak szánt ajándékok megvásárlását.

 

VÉLEMÉNYEK DONOVALY KAPCSÁN:
A sok eltérő vélemény közül mi az alábbiakat tartjuk említésre méltónak:

 

  • remek ízű tradicionális ételek
  • megfizethető árak
  • jó minőségű helyi sörök, ( Topvar, Zlatý Bažant, Smädný Mních ) + Borovička - borókapálinka, Bošácka slivovica – szilvapálinka, Horec – enciángyökér pálinka
  • könnyű, olcsó és gyors megközelíthetőség
  • síbérlet kedvezmények a magyar sízőknek (15-20%)
  • nem mindenhol  beszélnek idegen nyelven
  • a vendéglátó helyeken több mosolygós arcot szeretnénk látni
  • a szlovák útszakaszra is ráférne némi fejlesztés


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.