Hirdetés

Ugyan már elmúlt Valentin-nap és lecsengett az ilyenkor szokásos plüssmacis-virágos-bonbonos őrület, az alábbi cikkemben pár ötletet szeretnék adni azoknak, akik még nem tudják, hol tartsák a jövő évi Valentin-napot vagy házassági évfordulót, hol kérjék meg párjuk kezét vagy azoknak, akik több tízéves kapcsolat után egy külföldi utazással szeretnék picit visszacsempészni a romantikát a mindennapok szürkeségébe.


Mindenkinek mást jelent az a szó, hogy romantika. Vannak, akik rögtön egy naplemente fényében fürdő homokos tengerpartra asszociálnak, míg másoknak egy vadregényes erdőkkel és hegyekkel körülvett csipkézett tornyú kastély vagy környezet ugrik be erről a fogalomról. Az alábbi felsorolásban megkísérlem bemutatni a legromantikusabb európai úti célokat, habár tudom, hogy minden hely, város, erdő, sőt akár egy-egy utca is áraszthat hihetetlenül romantikus hangulatot. A következőkben Európa legromantikusabbnak vélt helyszíneit mutatom be, de persze erre a listára felkerülhetett volna még legalább vagy ötven másik hely is még, így a következő lista erősen szubjektív.


olaszorszag velence valentin1
Top 1. Velence - Olaszország


Az Adriai-tenger északi részén, a Pó és a Piave folyók torkolatánál elterülő szigetvilágra épült Velence, más néven az „Adria királynője”, a világ egyik legromantikusabb városa. A gyönyörű velencei gótikus paloták és templomok, a tágas Szent Márk-tér a hatalmas székesegyházzal és a város másik jelképével, a szépséges Dózsepalotával, a La Fenice színház, a híres olasz festők műveit felölelő múzeumok, mint például a Ca’D’Oro palota, a Rialto- és a Sóhajok hídja, valamint a Canal Grande habjain ringó gondolák és vaporettók, valamint a vízfelszínen megcsillanó naplemente látványának kevés nő tud ellenállni.

Cikk:  10 érdekesség Velencéről 


franciaorszag parizs louvre valentin1


Top 2. Párizs - Franciaország


A „fények városa” mindig előkelő helyet foglal el azokban a felmérésekben, amelyek a legromantikusabb városok listáit összesítik. Nem is csoda, a francia főváros különleges hangulata magával ragadó. Hosszú történelme során sokszor töltött be a „divatdiktátor” szerepét és ezt nem csak a textil- és kozmetikai ipar területére értendő, építészeti és művészeti értelemben is számtalanszor Párizs volt az ihletadó más országok és városok településszerkezete vagy művészeti irányzatai számára. A város legromantikusabb részei a Cité-sziget a Notre Dame-mal, a Szajna jobb partján álló impozáns, a világ talán leghíresebb műveinek és régészeti gyűjteményeinek otthont adó Louvre a kecses üvegpiramissal és a bohém művésznegyed, a Montmartre a Sacré Coeur-bazilikával és a híres-hírhedt Moulin Rouge-zsal, de természetesen az Eiffel-tornyot is sokan választják pl. leánykérés helyszínéül.

Cikk:  Fedezd fel Párizst a szerelem városát !


ciprus kyrenia valentin

Top 3. Ciprus - Ciprusi Köztársaság


Ciprust a „szerelem szigeté”-nek is nevezik, mivel az ógörög  mítoszok szerint Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője ezen a szigeten lépett ki a tengerből. Bár a sziget északi felén 1974 óta egy török bábállam működik, a Ciprusi Köztársaság minden különösebb probléma nélkül látogatható. A sziget közepén fekvő főváros, Nicosia is több látnivalót tartogat, az igazán romantikus helyszíneket az aranyló homokkal borított tengerpartok közelében találhatjuk meg és szinte egész évben garantált a kellemes napsütés is, a tengerben pedig júniustól október végéig bátran lehet fürdőzni, maga a sziget azonban mégis inkább tavasszal, a lombfakadás és virágzás idején a legszebb. Itt aztán minden megtalálható, ami nemcsak a romantikázáshoz, de a kikapcsolódáshoz kell: hegyek és tengerek, sokszínű kultúra keleti és nyugati hatásokkal, ógörög műemlékekkel, középkori kolostorokkal és török minaretekkel, aktívan eltölthető pihenéssel (pl. szörfözés) és rengeteg szórakozási lehetőséggel. Mintha az Ezeregyéjszaka meséiben járnánk!

Cikk: A 10 legszebb ciprusi  látnivaló 


olaszorszag verona valentin1
Top 4. Verona - Olaszország


Talán nem is kell megmagyarázni, ez a Garda-tó közelében fekvő város miért került be a felsorolásunkba. Rómeó és Júlia szenvedélyes szerelmének története egyszerre tragikus és katartikus. A színmű helyszíne az észak olasz Adige folyó partján álló Verona, s bár a bájos városka önmagában is igencsak romantikus hangulatot áraszt, a helyiek igyekeznek még inkább fokozni az élményt. A városka legismertebb építménye az Aréna, amely egy Kr.u.30 épült római amfiteátrum. További nevezetes, a hangulatot meghatározó építmények még a Színház, a „Borsari kapu” nevű árkád, a Leoni kapu, valamint a Szent Zénóról elnevezett hatalmas San Zeno Maggiore-bazilika, de a legtöbb turista rögtön „Júlia erkélyéhez” zarándokol, hogy lerója tiszteletét Shakespeare híres, ámde feltehetőleg sosem létezett alakjai előtt, akik azonban a halhatatlan és önfeláldozó szerelem jelképeivé váltak. Akárhogy is, azt mondják, ha valaki megsimogatja a kertben álló Júlia-szobor jobb keblét, az szerencsés lesz a szerelemben, ha pedig egy pár érinti meg egyszerre a szobor ezen testrészét, a helyi néphit szerint örökre együtt maradnak.

Cikk: Fedezzük fel Rómeó és Júlia városát !


olaszorszag roma constantinus diadaliv valentin
Top 5. Róma – Olaszország


Talán ezt a helyszínt sem kell túl sokat magyarázni. Az „Örök Város” megtestesíti mindazt, amit a szerelemtől is várhatunk: izgalmas, szenvedélyes, korokon átívelő és természetesen örök. Rómában annyi látványosság akad, hogy nehéz egyetlen olyan pontot kiemelni, hiszen ott van a Colosseum, az Angyalvár, a Circus Maximus, a Forum Romanum vagy a Szent Péter-bazilika. Ezek mind egytől-egyig lenyűgöző és fenséges építmények és romok, de szerelmünk megvallására talán valamivel alkalmasabb lehet a Trevi-kút, az Audrey Hepburn főszereplésével készült "Római vakáció" című filmből ismert Igazság szája, ahol a szerelmesek bizonyítani tudják egymás felé hűségüket vagy a Spanyol lépcső. Ha nem szeretnénk, hogy a közelünkben turistaáradat legyen, sétáljunk egyet a szépséges villák és különleges fafajták által szegélyezett Pincio Parkban, ahonnan mesés kilátás nyílik az Örök Városra. Ha hasonlóan különleges kilátásban gyönyörködnénk, vegyük az irányt a 139 méteres magasságban kialakított „Szerelmesek Ösvénye” felé, ahol zavartalanul üldögélhetünk a padokon és betelhetünk a környező falvak és a Tiberis látványával és még a helyi büfé finom pizzái közül is válogathatunk.

Cikk: Ismerd meg a Trevi kút történetét !


gorogorszag kefalonia assos valentin1


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.