Hirdetés

Németország délnyugati részén terül el a Fekete-erdő, amelyet leginkább csak a Duna forrásával kapcsolatban emlegetünk mi, magyarok.

 

Ennél azonban jóval több kincset rejt magában. A Fekete-erdő lenyűgöző látványa nem csupán a sűrű fenyveseknek köszönhető, hanem a domborzati viszonyoknak is: a terület egészét kisebb-nagyobb hegyek alkotják. Nézzük meg közelebbről például Feldberget, a Fekete-erdő legmagasabb hegyét.

 

Csúcsára felérve 1493 méter magasan találjuk magunkat, ami nem csupán a Fekete-erdőnek s Baden-Württemberg tartománynak, de egész Németországnak Alpokon kívüli legmagasabb pontja.


 Utazási Tipp  
    Feldberg Szállás

Egy kis csalóka is van azonban dologban, hiszen nem kell az egész hegyet megmásznunk ahhoz, hogy felérjünk a majdnem másfél kilométer magas pontot jelző kőoszlophoz: a hegyoldalban található egy turistaközpont parkolóházzal, ahol letehetjük autónkat.

 

Innen már csak körülbelül egy óra séta választ el bennünket a céltól.

 

Természetesen a séta alatt is szebbnél szebb részleteket láthatunk, ahogy a hegynek mindig másik pontjáról mutatkozik meg a varázslatos panoráma. Ha pedig a kiránduló megfárad a csigavonalban felvezető úton, megpihenhet például a sílécekből készített padon. Az útvonal jól kiépített több tábla is jelzi az irányokat, így nehéz lenne eltévedni.


Feldberg toA hegy tetején egy kilátó (Feldbergturm) várja a látogatókat, amely lehetővé teszi, hogy még magasabbról szemlélhessük meg a tájat.

 

A kilátótoronyba való belépésért azonban fizetni kell, a felnőtt belépő nem egész 3 euróba kerül.

Aki nem szeretné ezt a csekély összeget sem kiadni, annak csodás panoráma nyílik a már említett „kőoszlop” mellől, a Bismarck-emlékműtől. Az egykori Vaskancellárról elnevezett emlékmű a kilátó közvetlen közelében található (300 méterre). Az oszlop a hegy egy teraszára épült, így a korláthoz lépve gyönyörű látvány tárul elénk a szakadék felé. Innen lenézve a sűrű erdő között ráláthatunk a Feldsee-re. A 9 hektáros Feldsee (Feld-tó) gyönyörű látványt nyújt a mellette magasodó sziklák és fák sokaságával. A jégkorszak alatt, gleccser által vájt medret több forrás is táplálja.

 

A tóban nem lehet megmártózni, területe a természet gyönyörködtetésére szolgál.  

 

Nade térjünk vissza Feldberg csúcsára. Aki nem szeretné a kellemes egy órás sétát megtenni a parkolótól a kilátóig vagy emlékműig, annak sem kell a lemondani a magasból élvezhető látványról – a hegycsúcs libegővel (Felbergbahn) is elérhető. Ennek igénybevétele esetén elég erre a felvonóra jegyet váltania, a kilátótorony belépőjéért nem kell külön fizetnie (a libegő jegyével látogatható a kilátó is).

 

Feldberg nem csupán napos időben tett kirándulásokra alkalmas, hanem téli sportok űzésére is.

 

Az aktív turisták számos sportág közül választhatnak a havas hónapokban ezen a területen: síelés, snowboard, sífutás, hótalp, szánkózás. Feldberg a Fekete-erdő legnagyobb síterepe, s egyben a legjobbnak is tartják a régióban. A sípályák hosszát és nehézségét tekintve nem nagy kihívás haladó síelők számára, s a hétvégeken tömegre is számítanunk kell, ha siklani érkezünk ide. Rövid tartózkodású síelésre azonban szívesen ajánljuk a feldbergi síterepet.


{gallery}feldberg{/gallery}


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.