Hirdetés

Lélegzetelállító vízesések Argentína és Brazília határán, ez az Iguazu vízesés.

 

Egyszerűen elakad az ember szava amikor megpillantja az Iguazu vízeséseit, amint a több ágra szakadt hatalmas víztömeg a magasból dübörögve aláhömpölyög. Sokak bakancslistáján foglal el előkelő helyet a Dél-Amerika egyik fő attrakciójaként számon tartott Nemzeti Parkok felkeresése. Úgy gondolják, hogy azon természeti csodák közé tartozik, amit szinte mindenkinek egyszer látnia kellene egyszer az életben.

 

Az Iguazu vízesések egyik oldalán a brazíliai Paraná állam, míg a másik parton az argentínai Misiones tartománya található. A csalódás biztosan kizárható, hiszen semmi mással sem összemérhetőek az Iguazunál átélt élmények.Iguazu vizeses 01


Amit az Iguazu vízesésekről tudni érdemes:


A speciális elhelyezkedésének köszönhetően két neve is van a vízesésnek: portugálul Cataratas do Iguaçu –nak, spanyolul pedig Cataratas del Iguazú –nak hívják. Cikkünkben az egyszerűség kedvéért Iguazunak nevezzük. A vízesések teljes szélessége 2,7 kilométer és 20 nagyobb és 255 kisebb ágon zuhog alá a víz 60-82 méteres magasságból.

 

Másodpercenként körülbelül 1750 köbméter víz zúdul alá a Niagara vízesésnél kétszer magasabbról !

 

A folyó mindkét partját Nemzeti Parkká nyilvánították a XX. század első harmadában, 1984 és 86 óta pedig UNESCO védelem alatt álló területként védik ezt a különlegesen szép területet az utókor számára. A helyi indiánok legendája szerint Mboi Isten beleszeretett egy törzsfőnök lányába aki ezt nem viszonozta és bosszúból sziklákat emelt ki a folyóból, hogy a lány és szerelme elpusztuljanak a vízeséstől.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás, akciók Dél-Amerikában

A legszebb látnivalók:


Habár a vízesések az államhatáron fekszenek, a többségük Argentínához tartozik. (550 km2 az argentin Nemzeti Park területe.) A brazil oldalról nézve a legszebb kilátást az ún. ördögtorka vízesésre kapunk, míg az argentin részeken a vízre épített fa ösvényeken lehet testközelből is megcsodálni ezt a mesés jelenséget. Akinek mindez nem lenne elég az alsó részen motorcsónakkal juthatnak egészen közel a sziklákhoz. A parkban táblázott tanösvényeken lehet felfedezni a trópusi dzsungel flóráját és faunáját és megfelelő időjárás mellett a kicsi San Martin szigetén akár fürödni is lehet egy kisebb vízesésben. A brazil oldal jóval áttekinthetőbb, de ott is sok szépet lehet látni. Az egyik legérdekesebb hely a trópusi madárpark.

 

Útlevelet kell vinnie annak, aki mind a két oldalt megtekintené.


Iguazu vizeses 02


Fontos tudnivalók a látogatásról:


Hosszú ideje népszerű látnivalónak számítanak az Iguazu vízesések. Napjainkra közel évi egymillióan keresik fel. A legtöbb látogató főleg a főszezonban érkezik ami novembertől márciusig tart. A terület magas látogatottsága azonban előnyökkel is jár ami a jól kiépített infrastruktúrában és az olcsóbb valamint komplikáció mentes odajutásban jelent nagy előnyt. A belépők ára kb. 30 Euróba kerül. A legtöbb látogató a közeli városokban száll meg: Brazíliában Foz do Iguaçu-ban Argentinában pedig Puerto Iguazú-ban. Mindkét város rendelkezik saját repülőtérrel amit a nagyobb városokból egyszerűen meg lehet közelíteni, a szállodákból a vendégeket napi buszkirándulásokon juttatják el a vízesésekhez.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás, akciók Dél-Amerikában

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.