Hirdetés

Egy Brazíliai utca, a Rua Gonçalo de Carvalho örök élményként fog az oda látogatók emlékezetében megmaradni, mert belsejét teljes egészében a rózsafák uralják.

 

A várost alapítása 1772-ben történt, a portugál gyarmatbirodalom égisze alatt, bár a várost az azt követő években, évtizedekben főként más európai országokból betelepült emberek lakták. Ennek az utcának az eredete (legendája?) egészen 1930-ig nyúlik vissza, amikor egy helyi német sörfőzde alkalmazottai gondoltak egyet, és a városvezetés engedélyével több, mint száz rózsafát ültettek egy, a sörfőzdéhez (és egyéb kocsmákhoz) közel található utcába.Utazási Tipp
Legjobb utazások Brazíliába

Hogyha ellátogatunk ide, és végigmegyünk ezen a csodálatos utcán, akkor fogunk egy-két meglepő dolgot tapasztalni, amik közül az egyik, és a legjelentősebb az, hogy a fasoron belül létezik egy saját, mikroklíma. Ez még nyáron is kellemes árnyékot és hőmérsékletet jelent, akár a legnagyobb melegben is, az ide látogató turisták és helyiek nagy örömére. A fák magasassága egyébként sok helyen eléri a hétméteres magasságot is, ami elsősorban a fotókon nyújt döbbenetes látványt.

Rua Gonçalo de Carvalho szoveg 01

forrás: wikipedia.org


Az utcában lakó emberek egyöntetű véleménye az, hogy megtisztelő egy ilyen csodának a részese lenni, és látni a természet erejét ilyen közelről, a mindennapokban. Éppen ezért hatalmas port kavart 2005-ben, amikor egy befektetői cég munkatársai közölték az utcában lakókkal (egy ingatlanfejlesztési projekt miatt), hogy a fákat ki kell vágni (a korukra való tekintettel), mert az emberekre veszélyesek. Ezt az ott lakók hatalmas butaságnak nevezték, és együttes erővel léptek fel a befektetői cég ellen, világraszóló botránnyá duzzasztva a fák kivágását sürgető célokat. A város polgármestere aztán 2006-ban történelmi, kulturális és regionális örökségnek kiáltotta ki a természetes alagutat, megvédve azt a kivágástól.

 

A Rua Gonçalo de Carvalho utca pedig a későbbiekben fontos példa lehet a klímaváltozás elleni harcban, a saját mikroklímájával, állítják a kutatók.


Rua Gonçalo de Carvalho 02 forrás: piximus.net


A városról röviden, ami otthont ad ennek a csodálatos utcának

 

Porto Alegre Brazília délkeleti részén található, az ország legdélebbi államának, Rio Grande do Sul-nak a székhelyeként. A város Dél-Brazília egyik legjelentősebb ipari, kulturális, agrár és kereskedelmi központja. Fejlett kikötőváros, és a jövedelmének a jelentős részét a különböző árukkal való kereskedelem teszi ki. A város hőmérséklete egész évben kellemesen meleg, csapadék pedig elsősorban a nyári hónapokban fordul elő. Az itt található focipálya látogatható, és garantáltan elnyeri a futball rajongóinak a szívét.

 

Rua Gonçalo de Carvalho szoveg 03

forrás: piximus.net


 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Brazíliába

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.