Hirdetés

Tudtad, hogy honnan ered az ország neve? Hogy hány bennszülöttnek adott otthont? Ismerjék meg jobban Dél-Amerika legnagyobb országát Brazíliát!  • Az ország neve nem meglepő módon a portugál nyelvből származik, a börzsönyfa (pau brasil) szóból képződött, mivel a legelőször felfedezett területeket pont ez a növény nőtte be. A katolikus egyház is javaslatot tett a gyarmat elnevezéséhez, ami a „Terra de Santa Cruz” volt, viszont a kolonisták nem voltak elragadtatva a szent kereszt földje elnevezéstől.

 Utazási Tipp  
    A legjobb Brazíliai utazások!


  • Sajnálatos, de a névadó fák miatt kezdődött el a bennszülöttek kényszermunkája, tömegek kezdték el kivágni az értékes fát, amiből színezésre alkalmas festéket lehet kinyerni.
  • Az európai kolóniákkal párhuzamosan jelentősen megfogyatkoztak az őslakosok törzseinek száma – a gyarmatosítás kezdetekor 10 millióan éltek belőlük a brazil területeken, míg ez a szám ma csak 900 ezer.
  • Az elhunyt rengeteg ember elsősorban az európaiak által behurcolt betegségek miatt haltak meg – ezek a himlő, influenza és a kanyaró!
  • A portugálok 1500-ban léptek először brazil földre, de a területeket gyarmatosítása csak három évtizeddel később, 1534-ben kezdődött meg.
  • A portugálok hozzáállása is megváltozott a bennszülöttekkel kapcsolatban, míg az első években az „édenkertben élő ártatlan gyermekekhez” hasonlították őket, addig rövidesen az állam és az egyház ellenségeivé váltak.
  • A humanitárius feladatokat a jezsuiták látták el, alternatívát kínálva azoknak az őslakosoknak, akik hajlandóak voltak megérni és szerették volna elkerülni a kényszermunkát.


10 erdekesseg brazilia tortenelme 01


  • 1530 és a 17. század között a cukor volt Brazília bevételi forrása, és a világ legjelentősebb cukortermelőjévé vált. Viszont sok munkaerőre volt szükség, ezért Afrikából rabszolgák tízezreit hurcolták be.
  • A korai években a portugál uralkodó 15 adminisztratív részre bontott, egyszerűen bérelhető területként tekintett Brazíliára. Ez később tragikus véget ért mert 13 bérlő csődbe vitte saját területét, hogy végül 1549-ben visszavette azt.
  • A 17. században kaptak rá a felfedezők Brazília teljes feltérképezésére, akik csoportokba tömörültek utaztak át az esőerdőkön, hogy megismerjék azt.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.