Hirdetés

Mindenki szeret enni és sok esetben a hasunk kényeztetésével annyi új élményt szerezhetünk, mint egy kiadós utazással a világ körül. De mi lesz akkor, ha ezt a kettőt kombináljuk? Tartson velünk és megtudja!  • Az első fesztivál a listánkon a Hong Kong-i Gombóc fesztivál, amihez egy nemzeti ünnep is kapcsolódik, ez a zongzi, amit a kínai holdnaptár ötödik havának ötödik napján rendeznek meg. Az ünnephez egy elengedhetetlen kellék is tartozik: ilyen a ragacsos rizsből készített kis batyu bambusz-, lótusz- vagy banánlevéllel és különböző finomságokkal ízesítik meg. Az ünnepet egy legenda is körbelengi, ami arról szól, hogy egy kínai császár elüldözte maga mellől leghűségesebb miniszterét, aki ezt nem tudta feldolgozni és egy követ magára kötve a folyóba vetette magát. Az ünnep során zongzikat dobnak a vízbe, hogy megóvják a minisztert a ragadozó halaktól.


gasztro 01  • Az Ausztráliában esedékes fesztivál valójában egy tíz napon át húzódó vacsora az ország egyik legnépszerűbb éttermében, az adelaidei Glasshouse-ban, aminek az a mottója, hogy „Megosztjuk az asztalunkat és megosztjuk a meséinket”. A fesztivál vonzerejét az nyújtja, hogy akinek nincsen lehetősége bejárni az egész kontinenst, az az ország bármelyik részéből származó étkeket meg tudja kóstolni. Az egésznek az a csúcspontja, amikor az ország legjobb séfjei a saját kezükkel készítik a hónapok óta tervezett vacsorát a vendégeknek.
  • A szingapúri Nagy ételfesztivált az jellemzi a legjobban, hogy minden megtalálható itt, ami a konyhaművészetről szól, ráadásul több ország gasztrokulturáján keresztül is bemutatva. A tradicionális ételek elsősorban a kultúrák csodálóit fogják vonzani, de egy-két modern ételt is érdemes kipróbálni különlegesebb formájában. A fesztivál három héten keresztül tart és ez idő alatt összesen 31 étteremben lehet kipróbálni a térség összes ételkülönlegességét.

 Utazási Tipp  
    Fedezze fel velünk a legjobb gasztrófesztiválokat

  • A Dubajban megrendezésre kerülő gasztrofesztivál tökéletesen megfelel azoknak az elképzeléseknek, amik a köztudatban élnek a fényűző óriásvárosról: lenyűgöző, innovatív és nem mellesleg kifogástalan minőségű ételeket kínál. Ez a fesztivál is három héten keresztül várja az ételek szerelmeseit, ezúttal viszont 21 étteremben, a szingapúri 31-el szemben.
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.