Hirdetés

Az utolsó években támadt fel a trend, hogy az emberek egyedül kezdtek el utazni, és ezzel párhuzamosan egyre népszerűbb lett a női solo traveling is.


A lista egy közvélemény kutatás eredményein alapul, ugyanis a WeSwap nevű valutaváltó egy online kérdőívben kérdezte meg ügyfeleit arról, hogy legszívesebben hova utaznának. A nők a legfontosabb tényezőknek a válaszadáskor a biztonságot és az élmény minőségét jelölték meg.


noi utazo 01


  • Ennek fényében nem meglepő, hogy az első ország Finnország, amit sokan tévesen a félrevezető közvélemény kutatások alapján a világ legboldogabb országának hívnak. (A finn életszínvonal valóban magas, de az átlagember rengeteg problémával küzd, például mentális betegségekkel. A közvélemény kutatás pedig ebben az esetben azért félrevezető, mert az elégedettségre kérdeznek rá, ami az országban való élést jelenti, nem pedig a boldogság megélését) Az tagadhatatlan, hogy Finnország rengeteg szép látnivalóval rendelkezik, a végtelen tavak és erdők országa szinten mindenkinek rengeteg lehetőséget nyújt a kikapcsolódáshoz.

 Utazási Tipp  
    Fedezd fel velünk a világot

  • Új-Zéland is népszerű úti cél, a kérdőívből pedig az is kiderül, hogy az emberek elsősorban a varázslatos tájakat szeretnék látni. Sokaknak egyedül azért lehet vonzóbb az utazás, mert így esélyük van arra, hogy a saját tempójukban ismerjék meg a látnivalókat. Ha ez pedig megvan, akkor akár a különböző hoteleknél lévő magyar turistacsoportokhoz is hozzá lehet csapódni.
  • A felmérést készítő cég ügyfeleinél rettentő népszerűségnek örvend Uruguay. Bár az ország kicsi, nem szűkölködik látnivalókkal, emellett pedig nagyon alacsony a bűnözési ráta, vagyis akinél ez szempont, az már indulhat is.
  • A negyedik helyen Japán végzett és valóban – a szigetországot emberek milliói akarják életük során legalább egyszer meglátogatni, kulturális örökségei, gasztronómiai különlegességei, stb miatt. Az egyedül való utazás esetében azért örvendhet ekkora népszerűségnek, mert rengeteg pénztárca barát megoldás létezik az út kiokoskodására, és pénzünkért lehetünk vidéken, de akár a nagyvárosokban is.


noi utazo 02


  • Hollandiába is rengetegen akarnak utazni, hiszen ez a bicikliutak, a hatalmas folyók és szépséges tulipánok országa. Amszterdam sokaknak azért lehet vonzó, mert mindig "parti" hangulat van, miközben a közbiztonság kiváló.
  • Kanada került a hatodik helyre csodálatos látnivalóival és vendégszerető lakosaival. Sokak szemében azért népszerű hely, mert a helyiek mindig szeretettel fogadják a turistákat.
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.