Hirdetés

Mára tudományosan is bizonyított tény, hogy az utazás jótékony hatással van az emberek életére

 

Jól tudja mindenki, aki már legalább egyszer utazott az életben, hogy a nyaralásoknak, városlátogatásoknak és kirándulásoknak milyen rendkívül jótékony hatásai vannak az életünkre. A stressz nélkül eltöltött üdülések és szép helyeket felkereső kirándulások után általában rögtön jobban érzi magát az ember, és a hazaérkezése után is frissen és megújult erővel kezd hozzá hétköznapi életéhez. A rövidtávú hatások mellett azonban több hosszú távon is előnyös változást hoz az utazók életébe az utazás. Írásunkban összegyűjtöttük az utazások legfontosabb pozitív hatásait.


utazas 10 1hatas1. Tapasztalatszerzés

 

Minél több helyre jutunk el, annál több tapasztalattal gazdagodunk a világ dolgaival kapcsolatban. Nyitottabbá és sokoldalúbbá teszik a személyiségünket az átélt utazási élményeink.

 

 

2. Képességek fejlesztése

 

Az utazásaink során fellépő élethelyzetek javítják az emberek kommunikációs és problémamegoldó képességeit. Idegen helyeken járva mód nyílik a nyelvgyakorlásra és szükség van a tájékozódási és alkalmazkodási képességekre is.


 Utazási Tipp  
    Legjobb utazásaink most akciós árakon

3. Nyitottság

 

A sokat utazó emberek sokféle embert és kultúrát ismernek meg ami nagy segítséget nyújt a hétköznapokhoz, mert a hétköznapokban toleránsabbá válunk mások irányában. A megszerzett ismeretek pedig magabiztosabbá és nyitottabbá tesznek a hétköznapjainkban.

 

 

4. Minőségi időtöltés

 

Az utazások során sokkal több időnk jut önmagunkra és szeretteinkre. Általánosságban elmondható, hogy a többség igyekszik egészségesebben táplálkozni és sportosabban élni amikor útra kel. A közösen eltöltött idő pedig jó lehetőséget nyújt a szabadidő minőségi eltöltésére. Összehozza a családokat, szorosabbra fűzi a kapcsolatunkat a velünk utazókkal.

 

 

5. Okosabbak az utazó gyermekek

 

Brit kutatások szerint jóval okosabbak lesznek azok a gyermekek, akik nem otthon ülve töltik a gyerekkorukat, hanem a szüleikkel utazva utazási élményeken mennek át és megismerhetik a különféle népek életét és kommunikációs szokásait.

 

 

6. Új kapcsolatok

 

Az utazás arra is nagyszerű lehetőséget teremt, hogy útközben új ismerősökre tegyünk szert, és új barátságokat kössünk. A gyakrabban utazó emberek kíváncsibbak mások életére, így könnyebben barátkoznak másokkal. A közlekedési eszközökön és a szállás- és kiránduló helyeken sokszor mód nyílik arra, hogy szóba elegyedjünk más utazókkal, ami gyakran eredményez hosszan tartó barátságokat.

 

 

7. Hangulati görbe

 

A legtöbben alig várják, hogy újra elutazhassanak. Már az utazásra való felkészülés is egyfajta öröm és erőforrás a számukra, amit már jóval az elindulás előtt átélnek. Felkészülnek a rájuk váró utazási élményekre, és előre örülnek annak, hogy kiszállhatnak a mókuskerékből és olyanokkal lehetnek együtt, akiket szeretnek. Ez a pozitív hangulatváltozás az elutazás után tovább erősödik, és rendszerint az utazás 2.-4. napjára teljesedik ki igazán. A hazautazás gondolata viszont többnyire negatívan hat a hangulatunkra, bár a pozitív érzések még jóval a hazaérkezés után is kitartanak.


utazas 10 1hatas2


8. Ismétlődés

 

Az elmúlt időszakban az embereknek egyre több szabadidejük van. Egyre erősödő trenddé válik, hogy a korábbi évi egy nyaralás helyett többször is elutazunk valahová. Nem kell feltétlenül messzire utazni, inkább az a fontos, hogy a megváltozott környezetben néhány napig jól érezzük magukat. Az ideális az lenne, ha mindenki évente legalább 3-4 alkalommal el tudna utazni hosszabb-rövidebb időre, de erre sajnos a legtöbb embernek nincs lehetősége.

 

 

9. Egészség

 

Mindenki megtapasztalta már azt az élményt, hogy utazás alatt jobb a közérzetük és javul az általános egészségi állapotunk. Megfigyelték a rendszeresen nyaralóknál, hogy a kevesebb stressz tényező miatt lecsökkent a szívinfarktusos eseték száma. Ugyanilyen jó hatással van a levegőváltozás sok tüdő és bőrproblémára is. Az is közismert tény, hogy mennyiféle jótékony hatása van a szervezetre a különféle termálfürdőknek és klimatikus üdülőhelyeknek.

 

 

10. Többlet energia

 

Az élet szinte minden pillanatában segítik életünket az átélt utazási élmények. Jó érzés nézegetni a régi fényképeket és képzeletben újra átélni a boldog napokat. Erőt és inspirációt is adnak az utazásaink, ha új élethelyzetbe kerülünk. Az utazásunk során létrejött új emberi kapcsolatoknak is nagy hasznát lehet venni, ha úgy hozza élet. Tájékozottságunk és történeteink magabiztosabbá tesznek az élet dolgaiban, egyszerűbben fogalmazva sokkal személyiség gazdagabban élnek a rendszeresen utazó emberek.


 Utazási Tipp  
    Legjobb utazásaink most akciós árakon

+1 Gazdasági hatások

 

Azzal, hogy útra kelünk másokkal is jót teszünk, hisz a turizmus kapcsán rengeteg munkahely létesül a városokon kívül is. Javítja a népszerű városok és vidékek infrastruktúráját és ún. láthatatlan exportként átfogóan pörgeti fel a fogadó területek gazdasági életét. A kulturális és sportélet is sok hasznát látja az érkezőknek, de igaz ez a mezőgazdaságra és a kereskedelemre is.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.