Hirdetés

Ismerjék meg a világ második leghíresebb karneválját, amin évente emberek tízezrei néznek meg! Ez a Riói karnevál!

 

Az első tipikus karneválnak nevezhető esemény 1723-ban zajlott a portugál betelepülőknek köszönhetően és három napig tartott: az emberek maszkokban masírozva dobáltak bűzbombákat, lisztet és sarat egymásra. Ez a fajta kifinomult szórakozás 1840-ben került leváltásra, amikor megrendezték Rió első rendes jelmezbálját. A rendezvény szépen lassan fejlődött. 1850-re elkezdtek a zenekarok ló vontatta színpadokon zenélni, majd öt év alatt a város legtehetősebbjei között elterjedt az a szokás, hogy készíttettek maguknak egy olyan jelmezt, ami pontosan megmutatta gazdagságukat.1872-ben aztán az esemény megnyílt az átlagemberek számára is. Rövidesen elkezdtek táncversenyeket is szervezni (az 1928 óta megtartott szambaiskolák versenye a mai napig az egyik legnépszerűbb látnivaló) Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy 1917-ig a Rióiak többsége keringőzött, ugyanis a szamba mint zenei stílus csak ekkor jelent meg a karnevál életében.


 Utazási Tipp  
   

Utazások, szállások

Brazíliába


A fentebb már említett szambaiskolák versenyét úgy kell elképzelni, hogy van egy tucatnyi nagy hírnek örvendő szambát oktató iskola, akik megküzdenek a legjobb szamba iskola címéért. Az intézmények választanak maguknak egy témát, ami a táncosaikkal és a kvázi díszletként szolgáló, 10 karavánon utánuk érkező számos táncossal versenyeznek az elsőségért. A karnevál ezen része örvend az egyik legnagyobb sikernek, nem hiába kerülnek a legjobb helyek akár 50 000 Ft-ba is.

rio karneval 01


A karnevál szereplői persze nem csak hivatásosokból állnak, bárki csatlakozhat a tánchoz és a jó kedvhez. A város összes körzete rendelkezik saját zenekarral, akik műsort tartanak a helyieknek/odatévedőknek.

 

Plusz érdekességek a karneválokról:

 

· a szó eredete latin, és a carne vale (búcsú a hústól)

· a görögök és a rómaiak a bor és a mámor istene előtt tisztelegtek a karneválokkal

· a keresztény egyház igyekezte beépíteni a vallásába a pogánynak bélyegzett vallások szokásait, és így lett a karneválozással is – ami ma a farsangnak felel meg a legjobbanTravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.