Hirdetés

Aruba, Bonaire, Curaçao. A Kis-Antillákhoz tartozó kellemes klímájú karib-tengeri szigetek alkotják az ABC-szigeteket, melyet sokan a földi paradicsomhoz hasonlítanak.

 

A dél karibi szigetvilág a spanyolok felfedező útjai során 1499-ben kerültek először spanyol, majd a 17. században holland fennhatóság alá. A kedvező klímájú és gyéren lakott szigeteket előbb indiánokkal, majd afrikai rabszolgákkal népesítették be. Korábban főleg sólepárlásból, halászatból és mezőgazdálkodásból éltek a helyiek. Napjainkra már a Karib-tenger turizmusa jelenti a fő bevételi forrást. A 3 sziget jelenleg is a Holland Királyság részét képezi. Míg Aruba egy autonóm terület, addig a két másik sziget 2010. október 10-ig a Holland Antillákhoz tartozott. Azóta Bonaire Hollandia különleges státuszt élvező községe, Curaçao a Holland Királyságon belül társult állami státuszt kapott.


 Utazási Tipp  
   

A legjobb Karib-tengeri

utazások


Aruba:


Aruba 193 négyzetkilométeres és 104 lakosa van. Csodaszép fehér homokkal borított pálmafás strandjai, türkizkék öblei és tarka-barka házai miatt gyakran érkeznek ide nászutasok illetve aktívabb nyugdíjasok és búvárok is. A legtöbben az Egyesült Államokból illetve Európából érkeznek. Nagyon sokan repülővel utaznak, de pár napra hatalmas óceánjárók is megállnak a 36 km hosszú és legszélesebb részén kb. 8-10 km széles szigeten. A változatos halból készült fogások mellett igen népszerű étek az Argentínából érkező steak.Curacao 01


Bonaire:


Kb. 20 ezren élnek ezen a kivételes szépségű 294 négyzetkilométeres korallzátonyon, melynek szárazföldi élővilága is nagyon érdekes. Nagyon sok madárfaj hazája, híresek a gyönyörű flamingó kolóniái. Leginkább mégis a búvárok fogadásából élnek, mivel a tenger mélyén igen látványos és ritka élményekben lehet része a merülőknek. Ráják, 4 féle tengeri teknős, nagytestű ragadozóhalak, murénák , a Hilma Hooker hajó roncsai és színpompás korallvilág tárul a merülők szeme elé. A sziget rabszolga rendszerének emlékeit egy bemutató farmon lehet megismerni.


Curacao 02


Curaçao:


A három sziget közül Curaçao a legnépesebb. 444 négyzetkilométeres területén 141 ezer ember él. Inkább a homokos partú déli partszakaszt érdemes látogatni. Élővilága eltér a többi szigetétől és több a látnivaló is. A főváros Willemstad szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, ezen kívül öt hollandok által épített erőd is látogatható. 35 kiépített strandja álomszép partszakaszokon került kialakítása, nagyon sok szervezett programmal szórakozási és vásárlási lehetőséggel is várják a látogatókat. Curaçao minden korosztálynak és utazó csoportnak ajánlható, akik szeretnének egy időre kiszállni az otthoni stresszes mókuskerékből.TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.