Hirdetés

Bár nyár van, ez nem akadályoz meg minket abban, hogy összeszedjük nektek a legjobb sípályákat, hiszen a hóhatár fölött az évszakok közti különbség elenyésző.


Sok tényező határozza meg azt, hogy mit nevezhetünk a legjobb pályáknak – sokak például csak egy bizonyos országra esküsznek: legyen az Ausztria, Franciaország, Olaszország vagy éppen Svájc. A téli sportok sem ugyanazok – van olyan pálya, ami jobban kedvez egy snowboardosnak, míg sokon inkább a síelők érezhetik magukat komfortosan. A lista összeállítása közben rengeteg tényezőt figyelembe vettünk, és kijelenthetjük, hogy a felsorolt pályák a profi sportolóktól kezdve a turistákig mindenkinek ugyanolyan jó.


sieles szlovenia szoveg kozott01  • St. Alton egyike a legszebb osztrák sípályáknak, hiszen a 280 km-en kanyargó terület kimeríthetetlen lehetőségekkel rendelkezik. Rengeteg az ugrató, funpark és különböző barátságos versenyek megrendezésére is lehetőség van. A legextrémebb siklások alkalmával ezt 2800 méteres magasságból tehetjük meg. Családi síelés Koralpén
  • Nem véletlenül a francia síelés büszkesége a Trois Vallées (Három völgy), ami a világ legnagyobb egybefüggő sípályája, a maga 600 km-vel. Hiába három völgy a hely, valójában négy részre oszlik, és hogyha valaki a legmagasabb csúcsot fedezné fel, akkor a Cime de Caront kell keresnie, ami 3200 méteres nagyságával magasodik a vidék fölé.

 Utazási Tipp  
    Utazzon télen is velünk!

  • 2015-ben legjobb sípályává választották a Kitzbühelt, ami az egyik legjobb sípálya Ausztriában. A Tirolban található komplexum a felső tízezer egyik kedvenc kikapcsolódási helye, ami az árakon is meglátszódik – drága hely, de páratlan szolgáltatásokat kapunk cserébe.
  • A franciaországi La Grave egy olyan hely, amit csak haladó vagy profi sízőknek ajánlunk, ugyanis a pályák kezeletlenek és szűzhó van rajtuk. A lavinamentő eszközök itt az alapfelszereltség részét képzi, és a helyieken kívül mindenkinek idegenvezetőt kell fogadni a kezdeteknél. A pálya tökéletes freeride helyszín, pont emiatt rendezik itt meg minden évben Európa legnívósabb freeride versenyét, a Derby de la Meije-t. Ezen a versenyen az az egyetlen feladat, hogy a versenyzők 3500 méteres magasságból 1400 méterig úgy érjenek le, hogy az nincs fix pályához kötve.
  • Az ausztriai Saalbachot hívják a legjobb sílifttel rendelkező pályának, ami nem véletlen, hiszen a felvonókban ülve döbbenetes kilátás tárul a szemünk elé a vidékről. Ez Ausztria legnagyobb egybefüggő területtel rendelkező sípályája, ami összesen 300 km-en terül el. Ebből mindössze 30 km-en lehet freeride-ozni.


murau sieles


  • Val Gardena Olaszország egyik olyan sípályája, ami rengeteg programmal várja a turistákat, a síversenyektől kezdve, a világkupákon át az olyan páratlan élményeket biztosító, Sella Ronda körsízést is, aminek keretein belül több pálya van összekötve és akár megállás nélkül folyamatosan hódolhatunk a sportnak. A pályák 175 km-et tesznek ki és ebből 105 km piros szakaszos terület.
  • Zermatt 3900 méter magasan található Svájcban, így ez az egyik legmagasabban fekvő sípálya a világon. A pályákon egész évben lehet csúszni, mivel jócskán a hóhatár fölött vannak. Egy másik pályával, az olasz Breuil-Cervinia-val közösen alkotják a 360 km-es Zermatt International pályarendszert, ami így egészen különlegessé teszi a helyet. A pályán belül fogaskerekűvel és felvonóval lesz lehetőségünk közlekedni, mivel az autósforgalom ki van tiltva a területéről. A leghosszabb itteni pálya 17 km hosszú, és ezen 2200 métert lesz lehetőségünk leereszkedni. Zermatt és a Matterhorn – 365 napos hó garancia Európa tetején

 Utazási Tipp  
    Utazzon télen is velünk!

  • Ismét egy olasz pálya következik a Cortina d’Ampezzo személyében, ami az olasz gazdasági és politikai elit egyik kedvenc találkozóhelye. A pályákat a turistákon kívül a profi sízők is élvezhetik, kifejezetten nekik két pálya van fenntartva. A síparadicsom különlegességét a híressége is igazolja: a téli olimpiákon át James Bond filmeken át már mindent forgattak itt, nem is beszélve arról, hogy elérhetőek a legnagyobb divatcégek termékei a helyi boltokban. Nem gyakori eset az sem, hogy egy reggeli kávé során a mit sem sejtő turista összefut egy világsztárral.
  • A már Svájcot gazdagító St. Moritz pályának az az egyik különlegessége, hogy 322 napon át csak süt a nap. 3000 méter magasan kezdődik a pálya és 168 km-en át húzódik. Magának a helynek egyfajta tradíciója van abból szempontból, hogy az idősebbek főleg nosztalgiázni járnak ide, hiszen ez a világ egyik legrégebb óta működő üdülőhelye.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.