Hirdetés

Változatos és izgalmas utazás Kenyába. Strandolás, szafarik, látnivalók, minden amit erről csodás helyről meg kell tudnod!

 

Afrika keleti partjainál található a varázslatos Kenya, mely az 1990-es években jelentős turisztikai fellendülésen ment át. Sokan azért látogatnak el Kenyába, mert szeretnék megismerni Afrika élővilágát és pihenni az Indiai-óceán paradicsomi szépségű strandjain. A kezdeti fellendülés után némileg visszaesett az utazók száma, de az utóbbi időben újra keresetté váltak a kenyai utazások.


kenya 02


A turizmus Kenya egyik legfontosabb bevételi forrása. Számos nagy hotelkomplexum, étterem és idegenforgalmi szolgáltató versenyez az utazók kegyeiért. Sok helyen lehet például búvártanfolyamon és egyéb vízi programokon részt venni, de külön témakört képeznek a szafarik, melyeket Kenya legjobb nemzeti parkjaiba szerveznek. Írásunkban bemutatjuk Kenya legfontosabb turisztikai attrakcióit.


 Utazási Tipp  
    Kenya legjobb utazási ajánlatai

Nairobi – Kenya fővárosa

 

A hárommilliós afrikai metropolisz Kenya egyik legfontosabb célpontja. Nairobi egy nyüzsgő és eleven város, melynek piacai mindig elevenek. Belvárosa akár gyalogosan is felfedezhető. Az egyik legfontosabb látnivaló a Nemzeti Múzeum ahol az afrikai történelmet lehet megismerni és van egy jó fotókiállítása is. Szintén érdemes megnézni a dán író Karen Blixen házából kialakított múzeumot és a helyi nemzeti parkot is.

 

nairobi city



Mombasa – a legnagyobb kikötő város

 

Az Indiai-óceán partján lévő jelentős kikötőváros különlegessége, hogy egy szigeten található. Sok érdekességet tartogat a turistáknak, melyek közül a legfontosabb az 1593-ban emelt Jézusról elnevezett erőd, mely ma az UNESCO világörökségi védelme alatt áll és fontos része a Kenyai Nemzeti Múzeumnak. A mindig nyüzsgő óváros hiteles képet nyújt a színes és folyton aktív afrikai életről. A város környezetében több híres strand, és biztonságos üdülőzónák találhatóak, melyek közül a legismertebb a Diani Beach. Ezeken a körbekerített helyeken komoly biztonsági szolgálatok vigyáznak az utazók biztonságára, harmonikus környezetben lehet pihenni, strandolni. Az ellátás elsőrangú, nagyon sok programot szerveznek a vendégek részére.

 

mombasa

forrás: wikimedia.org


 Utazási Tipp  
    Kenya legjobb utazási ajánlatai

Kenya Nemzeti Parkjai

 

A kenyai utazások mellett döntő utazók szinte mindig hozzákapcsolják az óceán parti pihenésüket Afrika lélegzetelállító nemzeti parkjainak a felkeresésével és részt vesznek a különféle módon szervezett szafarik valamelyikén. Kenyában számos természetvédelmi terület található, melyek közül a legfontosabbak a Masai Mara, a Tsavo Nemzeti Parkok, a Nakuru-tó és a Nairobi Nemzeti Park. Ezekben a parkokban helyi vezetőkkel eredeti életkörülményeik között lehet megfigyelni a legismertebb nagyvadakat. Többek között vízilovakat, elefántokat, oroszlánokat, gnúkat, zsiráfokat és krokodilokat is lehet fényképezni

karnyújtásnyi távolságból.

 

A szervezők gyakran beiktatják a programba egy maszáj település felkeresését is.


kenya 01


Hasznos tudnivalók Kenyába utazóknak:

 

  • A Kenyai Köztársaság határai a következők; Tanzánia, Uganda, Etiópia és az Indiai-óceán
  • Az utazási idő európai átszállással kb. 10-12 órát vesz igénybe. A nemzetközi járatok általában Nairobiba, vagy Mombasába érkeznek.
  • Egész évben érdemes Kenyába utazni. A tengerparti nyaraláshoz december, január és február a legalkalmasabb, míg a szafarikhoz a júniustól októberig tartó időszakot ajánlják, mert akkor van a nagy állatvándorlási időszak.
  • A kenyai utazásokhoz vízumra van szükség, amelyet érdemes előre beszerezni, de akár interneten is van rá lehetőség.
  • Biztosítás nélkül semmiképpen sem szabad útra kelni. Az egészségügyi és oltási helyzettel kapcsolatban javasolt egy oltóközpont felkeresése.
  • A mobilhálózat jónak mondható, internet elérést általában biztosítanak a szálláshelyeken.
  • A helyiek általában értenek angolul és segítőkészek, de a kéregetőkkel körültekintően kell eljárni. Fontos szabály, hogy kérjünk tőlük engedélyt, mielőtt fényképeznénk őket!
  • A kenyai fizetőeszköz a kenyai shilling, 1 € jelenleg 127 kenyai shillinget ér. Az árak általánosságban alacsonyak, például 2-500 schillingből jót lehet ebédelni.
  • Az autóbérléssel óvatosnak kell lenni a helyi útviszonyok és a vezetési szokások miatt.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.