Hirdetés

Praktikus utazási tanácsok, tippek, hasznos tudnivalók Indiába utazóknak.


India, a világ egyik legrégebbi civilizációja, egyben izgalmas úti cél minden utazónak. A földrésznyi ország gyönyörű tájai, építészeti emlékei és számos nemzetisége valódi multikulturális élményt jelentenek. India területe 3 287 000 négyzetkilométer, ami Magyarország területének kb. 350 szerese, ezzel a Föld hetedik legnagyobb országának számít. Mivel az Indiai-félsziget Ázsia többi részétől óriási hegyek által elszigetelten helyezkedik el Indiának sajátos identitása van Ázsián belül is. Jóformán csak a hegyekkel és a tengerrel határos. ami az országot külön földrajzi egységgé teszi.Rendkívüli földrajzi etnikai és kulturális változatosság jellemzi az országot. A Himalája 8000 méteres csúcsaitól az esőerdőkig, a mesés tengerpartoktól a népes városokig mindent megtalálni. Aki Indiában utazik, mindenütt sokféleséget fog látni a konyha, a hit, a művészet, a kézművesség, a zene, a természet, a terep, a törzsi közösségek, a történelem és az izgalmas sportok területén is. A mai India az ősi és a modern világ varázslatos találkozása. A modern bevásárlóközpontok éppúgy előfordulnak, mint a zsúfolt piacok, a luxusszállodáktól az egyszerű turistaszállásokig mindent megtalálni.


 Utazási Tipp  
    A legjobb indiai
utazások egy helyen

Repülés, vízum, biztosítás:

A legtöbb Indiába utazó magyar repülővel érkezik Indiába, általában egy átszállással a négy legnagyobb indiai repülőtér egyikére : (Új-Delhi, Kalkutta, Mumbai, Chennai). Vízumot a követségen, vagy elektronikus úton is lehet intézni, de fontos hogy indulás előtt legyen visszaigazolt vízumunk. Az átfutási idő kb. 1-3 napot vesz igénybe. Fontos, hogy az útlevelünk legalább 6 hónapig érvényes legyen a visszautazáshoz képest. Bár jobbára megfelelő az egészségügyi ellátás, semmiképpen se induljunk el megfelelő utasbiztosítás nélkül. Biztosítás ügyben érdemes szakember tanácsát kérni, hogy megfelelő legyen a fedezet.

hasznos india 01


Egészségügyi ellátás, oltások:

Az Indiába utazóknak nem kell védőoltás. Az szakemberek őserdős, nagyvárosoktól távol eső részekre utazóknak ajánlják egyes oltások igénybe vételét (tífusz, kolera, hepatitis A és B). A malária veszélye a párás éghajlatú vidéki területeken fokozottabb, ott javasolt a zártabb öltözék és a szúnyogriasztó szerek használata, esetleg gyógyszer szedése. A szállodai és éttermi higiénia általában megfelelő, ne fogyasszunk csapvizet és nyers ételeket. Az orvosok jól képzettek, nagyvárosokban viszonylag fejlett az egészségügyi infrastruktúra.


hasznos india 03


Közbiztonság:


A közbiztonság általában megfelelő, de zsúfoltabb helyeken előfordulnak utcai tolvajlások. Vannak koldusok és tolakodó árusok is, de őket határozott fellépéssel el lehet küldeni. Utazás előtt készítsünk 1-2 másolatot az útlevelünkről és a repülőjegyünkről, melyet érdemes különböző helyeken tartani. A legtöbb szálláshelynek van széfje, ezekben tartsuk az útlevelet, a repülőjegyet és a pénzünk nagyobb részét, napközben elég a másolat. Szintén praktikus tanács, hogy használjunk övtáskát, vagy ruha alatti nyakba akasztható tokot papírjaink és pénzünk tárolására. A bankkártyát a legtöbb helyen elfogadják. A közúti közlekedés fordított, balkéz szabály van érvényben. A gyalogosokra alig figyelnek oda, de meglepő módon a kaotikus helyzetek ellenére viszonylag kevés balesetet látni.


hasznos india 06


Időjárás, időeltolódás:


India területén általában a magyarországinál melegebb és párásabb a klíma, viszont az óriási távolságok és a hegyvidéki területek miatt érdemes a konkrét helyről pontosabb online előrejelzést kérni. Az időeltolódás a téli időszámítás szerint 4,5 a nyári szerint 3,5 óra.


 Utazási Tipp  
    A legjobb indiai utazások egy helyen

Mit vigyünk magunkkal?

Csomagolásnál érdemes természetes anyagokból készült szellősebb ruhákat és kényelmes cipőket bepakolni. Hölgyeknek javasolt a zártabb öltözék. Vigyünk magunkkal kézfertőtlenítő és napvédő szereket, házi patikát, napszemüveget és egy jól záródó kézitáskát vagy hátizsákot a napi kirándulásokhoz.


hasznos india 02

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.