Hirdetés

Mint egy titokzatos, kacér nő, olyan nekem Tata. Láthatom szépségeit, de minden titkát nem fedi fel első találkozásunk alkalmával. Mindig tartogat valamit, a következő alkalomra is.

  A Gerecse és a Vértes fogja közre ezt a csodás várost, amit a vizek városának is gyakran emlegetnek. Európában egyedül álló, hogy a város központjában madarak tízezrei lelnek otthonra a téli idő beálltával. Mindez köszönhető annak, hogy a város rengeteg vízben bővelkedik, Fényes-fürdő (lápos vidék, cölöpökön tanösvény keretében végigjárható), az Öreg-tó, a Cseke-tó, Réti-tavak és a Derítő-tó. Innen nem messze található a Bokodi-tó lebegő faluja is, amit szintén szeretnék bemutatni.


  • turul

  Első állomásunk a Turulmadár-emlékmű volt, ami Tatabányán található, Európa legnagyobb fémből készült madárszobra. Valóban monumentális, szárnyai fesztávolsága 15 méter. Az emlékmű előtti szikla kiszögellésről a kilátás páratlan. A sportot kedvelők is megtalálják itt a számításukat, hiszen remek via ferrata utak kerültek kiépítésre, C, D és E nehézségi szinttel.  A szobortól jobbra tartva egy rövid lépcsőzés után hamar a Szelim-barlanghoz értünk. Ezt a barlangot egészen a Neandervölgyi embertől kezdve a tatárjárásig folyamatosan lakták. Rengeteg leletet találtak a két korszak között, különböző rétegmélységekben. A turistaút egy keskeny bejárathoz vezet, ahol ott bebújva letaglóz a belső csarnok gigantikus mérete. Az egyetlen teremből álló, 45 méter hosszú és 18 méter magas csarnok két hatalmas, amolyan kürtőre emlékeztető nyílással tör a felszínre. E mellett a padlószinten is nyílik még három különálló bejárata, ahonnan az egész Tatai-medencére remek a kilátás. Innen egy rövid sétával máris az emlékműnél találjuk magunkat. A turulmadárig vezető úton különböző, hatalmas kőminták szegélyezik az utat, leírásokkal. A testvérem fúrással foglakozik, így egyik közös kirándulásunkon ki is egészítette az ott leírtakat, valóban érdekes, hogy mi rejtőzik a lábunk alatt. 


szelim barlang


  Kocsival gyorsan átgurultunk a Tatai várhoz, ami az Öreg-tó partján fekszik, igazán képeslapra illő a látvány. Maga a vár királyi találkozók, vadászatok és véres harcok helyszíne is volt. Belépővel megtekinthetőek a várban található kiállítások. Utazási Tipp  
    A legjobb szállásakciók akár SZÉP kártyával is!


A tavon novembertől decemberig vadludak ezrei éjszakáznak. Megkapó látvány, ahogy v lakban érkeznek, és a naplementében több ezren vízre szállnak. A tavat körbe is lehet sétálni, szebbnél-szebb panoráma tárul elénk, amíg körbejárjuk.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.