Ismerjék meg az utazás holtszezonját, a telet! Az emberek többségének a nyár az utazás évszaka, viszont rengeteg jó dolgot lehet kifogni télen is!

 

  • Logikusnak hangzik, viszont kevesen gondolnak bele, hogy a holtszezon egyet jelent azzal is, hogy a legnépszerűbb látnivalóknál sokkal kevesebb látogató legyen, mint általában. Egyes helyeken ehhez még kedvezményes ár is társul, a sorbaállás kényelmetlenségei nélkül, illetve (persze ha feltételezzük, hogy ez szempont), sokkal nyugodtabb és jobb minőségű képek készülhetnek. Esetleges hátrányként számolni kell azzal, hogy sok hely hamarabb zár a korábbi sötétedés miatt, illetve olyan látnivalók is léteznek, amit télen egyszerűen nem lehet látogatni.

 Utazási Tipp  
    Találja meg az Önnek ideális utazást

  • A mediterrán országokban a tél az a mi tavaszunkhoz hasonlít a legjobban, míg ha valaki volt már hasonló helyen nyáron, az emlékezhet a forróságra. Télen könnyedén el lehet kerülni a kánikulát, amiből következik az, hogy kényelmesebben lehet megnézni a látnivalókat, stb.  • Rengeteg a kedvező ajánlat, kedvezmény télen, függetlenül attól, hogy jó pár szálloda zárva tart télen. Egyes városokban a fürdők, illetve a múzeumok belépője is töredéke a szezonbeli árakhoz képest. Akik a téli utazást preferálják a legjobban, azok a kedvező árakat emelik ki mindig a beszámolójukkor. Az egyedüli hátrány talán csak az, hogy jóval kisebb a választék szállás és látnivaló tekintetében is.


teli utazasok1


  • Vannak emberek, akiket vonz egy adott település hangulata, városképe, és szeretnék megismerni kedvenc úti céljukat akár télen is. Egészen egyedi varázsa van egy teljesen más évszakban járni a kedvenc településen. Egyértelműen pozitívum ez a mediterrán térségben, ahol nyáron a vidék egészen kopár lesz, viszont télen minden jóval zöldebb. Viszont ilyen esetekben nem szabad fix programokkal tervezni, ugyanis az időjárás könnyedén tönkreteheti a terveinket.
  • Ez a tipp főleg a különböző dizájner ruhákat kedvelő embereknek lehet vonzó, ugyanis rengeteg helyen vannak az év elejével különböző leárazások, ahol egy-két értékesebb ruhaneműre vagy egyéb termékre lehet könnyedén lecsapni. És például hiába tör be egyre több márka kicsiny hazánkba is, a kelet nyugat különbség az ilyen dolgokban még megnyilvánul.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.