Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Lappföld fővárosában él Joulupukki a finn Mikulás, ahol 8 évszak váltja egymást.

 

Ha máskor nem, hát december elején a Mikulás érkezésekor jut sokaknak eszébe az északi sarkkörnél épült finnországi városka Rovaniemi. A Lapp főváros a Mikulás hivatalos tartózkodási helyének számít. A hatalmas távolság miatt csakis a repülőgép jöhet szóba egy finnországi utazásnál. Írásunkban bemutatjuk Rovaniemit. Hasznos információkat és tippeket adunk azzal kapcsolatban, hogy mire számíthat aki felkeresi Lappföld fővárosát.


santa claus lapfold Rovaniemi 01


Mikor érdemes Rovaniemibe utazni?

 

A helyiek szerint Rovaniemiben nem a szokásos négy, hanem nyolc évszak váltja egymást, ezek pedig a következők: a hóesés, a havas tavasz, a tavasz, a nyár, a betakarítási időszak, az őszi lombhullatás, az első hóesés és a karácsony. Itt azonban azt is fontos megemlíteni, hogy a sarkkör közelsége miatt

 

a téli időszakban jellemzően igen rövidek a nappalok, míg a nyári napforduló környékén szinte le sem nyugszik a nap.

 

A legtöbb utazó azonban mégis a téli időszakot választja, mert a karácsony egy nagyon különleges alkalom a Mikulás hivatalos szülővárosában. Sokan kapnak kedvet hozzá, hogy személyesen találkozzanak a mikulással, és helyben éljék át az ünnepi hangulatot ebben a különleges környezetben. A finn tél amúgy is nagyszerű alkalmat nyújt rengeteg sportra és egyéb havas tevékenységre. A rovaniemi időjárás jellemzően télies, a hőmérséklet általában -10 és 15 fok közötti. A hó rendszerint csak májusra olvad el, amikor kezdetét veszi a fantasztikus nyári időszak a fehér éjszakákkal. A legmelegebb mért nyári hőmérséklet Rovaniemiben 30,6° C volt.


 Utazási Tipp  
    Utazzunk Finnországba

Látnivalók, programlehetőségek Rovaniemiben

 

Rengeteg dolgot lehet megnézni és sok programon lehet részt venni, ha valaki a Mikulás városába ellátogat. Legyen szó akár az extrém sportokról, akár a varázslatos természeti jelenségekről vagy a különböző látnivalókról, Rovaniemi biztosan egy nagyon jó választás!Mikulás falu

 

Az Északi sarkkörön egy meseszerű elképzelt falu várja a látogatókat ahol természetesen egész évben bárki találkozhat a Mikuással, aki nagyon sok nyelven tudja köszönteni a csillogó szemű kis látogatóit. A faluban meg lehet szállni, egy teljes értékű postahivatal és ajándékbolt is várja a látogatókat. Akár azt is el lehet intézni, hogy pontban Mikuláskor érkezzen meg az ott vásárolt ajándék bármely általunk megadott címre.

 

 

santa claus lapfold Rovaniemi 02


Santa Park

 

Az Északi-sarkkörnél a föld alatt található titkos barlang, ahol egész évben karácsony van! Vidám tündérek és a Mikulás szorgos segítőinek mesevilágába csöppen minden látogató. A Santa Park voltaképpen egy földalatti vidámpark, mely garantáltan életre szóló felejthetetlen élmény lesz a gyermekeknek. Megtekinthetik a Mikulás segítőinek varázslatos világát és beléphetnek a jégkirálynő hűvös világába is.

 

santa park


 Utazási Tipp  
    Utazzunk Finnországba

Arktikum Lappföldi Múzeum

 

Ez az intézmény múzeumként és tudományos központként mutatja be Lappföld múltját, az északi fényt és az állatvilágot. Jó szórakozás lehet az egész családnak.

 

Arktikum museum

forrás: wikimedia.org


Husky és rénszarvas farmok

 

A Rovaniemi programok egyik elengedhetetlen része egy farm látogatás. Az utazók bepillantást nyernek a rénszarvas tenyésztésre és kipróbálhatják a kutyaszánozást is.

 

 

Jéghotelek, szállodák

 

A Rovaniemibe érkezőket sok szép és északi stílusban megépült szálláshely várja egész évben a bungalóktól egészen a komoly nagy szállodaépületekig. A legkülönlegesebb attrakció azonban a jéghotel, melyet akár ki is lehet próbálni. A Rovaniemi mellett felépült Arctic Snowhotel & Glass Igloos különleges élményekkel várja az ott megszálló vendégeket. A Jéghotelben szinte minden hóból és jégből készült és a hőmérséklete általában -5 és 0 fok között van, a finnek persze a hó falú szaunáról sem feledkeztek meg. Körülötte fából és üvegből készült „hó kunyhókat” lehet kibérelni, ahol az üvegmennyezeten át lehet gyönyörködni az északi fény játékában.

 

jeghotel


Mikor találkoznak a finn gyerekek Joulupukkival?

 

A finnországi gyerekeket szentestén szokta meglátogatni Joulupukki (Karácsonyapó), aki nem az égből érkezik, hanem havon sikló rénszarvasszánon szállítja az ajándékokat. Kémény helyett az ajtón szokott bekopogni, ha beengedik, rögtön felteszi a nagy kérdést, laknak itt jó gyerekek?

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.