Hirdetés

Németország legszebb látnivalóinak sorát gazdagítja a Königsee és az Alpok impozáns hegycsúcsai.

 

A Berchtesgaden Nemzeti Park környéke rengeteg látnivalóval és csodás tájakkal várja a felfedezni vágyókat. A meseszép fjord jellegű Königssee, azaz a királyok tava, az Alpok vonulatai által körülölelt smaragdzöld színben pompázó és rendkívül békés hangulatot árasztó tó. Bajorország legimpozánsabb látnivalói között tartják számon..


konigsee 01


Nagyon sokan keresik fel évről évre a tengerszint feletti 602 méteres magasságban lévő Königsseet, melynek hossza 8 km, legnagyobb szélessége 1,2 km, legnagyobb mélysége pedig 192 méteres. A víz hőmérséklete még nyáron is nagyon frissnek mondható, ezért viszonylag kevesen szoktak fürödni a tóban. A tavon közlekedő elektromos hajtású hajókon tett vízi kirándulások során lehet a legjobban megcsodálni, hogy micsoda mesés látványt nyújt a vízben tükröződő hegyek és az égbolt látványa. A hajókirándulás során ki lehet szállni Szent Bertalan különlegesen szép hagymakupolás templománál az azonos nevű félszigeten, illetve az Obersee kikötőnél. Mindkét helyen jókat lehet túrázni és megkóstolni a helyi halételeket vagy a bajor konyha ínyenc fogásait. Az Obersee kikötőjétől indul egy 3 kilométeres hosszúságú kiránduló ösvény a Fischunkelalmhoz, majd tovább a Röthbachafallhoz, ami 470 méteres magasságával Németország legmagasabb vízesésének számít.


 Utazási Tipp  
    Körutazások, szállásfoglalás Németországban

Látnivalók, kirándulási lehetőségek a Königssee környékén:

 

1. Berchtesgaden

A bajor királyok egykori bájos üdülőhelye a Watzman-hegy lábánál található. Számos történelmi épület, étterem, üzlet és kulturális program várja a látogatókat. Legfőbb nevezetességei a Királyi Palota (Königliches Schloss), az Apátság temploma (Stiftskirche) valamint a Helytörténeti Múzeum (Heimatmuseum),

 

2. A Sasfészek – Kehlsteinhaus

A festői panorámájú, 1834 méteres magasságban épült Sasfészket és a hozzá vezető obersalzbergi hegyi utat Martin Bormann építtette ajándékba Adolf Hitler 50. születésnapjára. A főleg reprezentációs célból épült masszív kőépületet személyesen csak ritkán használta Hitler. Háború utáni fennmaradását Jacobnak, a helyi kormányzónak lehet köszönni.

 

3. Salzbergwerk – Berchtesgaden sóbánya látogatás

Ez a kb. másfél órás program a só földalatti világába kalauzolja el a látogatókat. Az első szakaszon még kisvasúton utaznak, majd gyalogosan megnézhetik a só katedrálist, a só laboratóriumát és a tükörtavat. Figyelem: Erre a programra jól fel kell öltözni, mert a 12 0C hőmérsékletre kell számítani a látogatás során!


konigsee 02


4. Bad Reinhenhall

Ez a hangulatos kis üdülőhely szintén emlékezetes programlehetőség. A csodálatosan szép városháza mellett érdemes megnézni a régi só lepárló üzemet (Alte Saline), a sétáló utcát , a sós vizű forrásairól ismert gyógy parkot (Kurpark) valamint a magas színvonalú Rupertus Termálfürdőt.

 

5. További kirándulási lehetőségek:

Ha valaki hosszabb időt tartózkodik a Königseenél, érdemes egész napos kirándulásokra vállalkozva felkeresnie a tágabb értelemben vett környéket is. Az épített emlékek iránt érdeklődőknek javasoljuk Salzburg vagy a híres bajor királyi kastélyt rejtő Chiemsee felkeresését, míg a természet iránt érdeklődőket a környező Nemzeti Park hegyei és sziklái, valamint a berchtesgadeni Watzman Therme várják.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.