Hirdetés

Olaszországban járva a számos egyéb lehetőség mellett kihagyhatatlan élvezet lehet a piaclátogatás. Vessünk egy pillantást erre a világra.

 

A shoppingolás, az üzletekben, piacokon való bóklászás a legtöbb ember számára kedves időtöltés, hisz ilyenkor sok érdekes, új dolgot fedezhetünk fel, vásárolgathatunk kedvünkre. Igen sokan kedvelik az antikvár, vagy bolhapiacokat, ahol olyan régi, máshol már fel nem lelhető tárgyakra bukkanhatunk, melyek divatjamúltak, anakronisztikusak, de a maguk korában fontosak, érdekesek voltak. Hogy aztán mindezen keresgélések hátterében egyszerűen a retro divat áll, vagy egy kis nosztalgikus érzület, az szinte mindegy, hisz a tárgyak önmagukban jelentenek értéket a vásárlónak, s közülük némelyek valódi gyöngyszemek, melyek tiszteletet, megbecsülést érdemelnek és esetenként jelentős anyagi áldozatot is kívánnak a vásárlótól.

 

Ha érdeklődünk az antik, vagy egyszerűen csak használt tárgyak iránt, s éppen Olaszországban járunk, érdemes némi időt szánni az egyébként is látványos és rengeteg izgalmas dolgot kínáló piacokra.
Nos, az alábbiakban vessünk egy pillantást az olasz antikvár piacokra, soroljunk fel néhányat a legfontosabbak közül, természetesen a teljesség igénye nélkül.


aktikvar piac olaszorszag szovag kozott01Fiera di Sinigaglia és Mercatone dell’Antiquariato, Milano

 

A Fiera di Sinigaglia Milánó egyik legfontosabb ilyen jellegű rendezvénye, a Ticino városnegyedben a Naviglio Grande nevű csatorna mentén az egyébként is érdekes turistalátványosságnak számító környéken (ld. Navigli Milano).
A nagy hagyományokkal rendelkező vásár a XIX. század vége óta a piacozók, vásárosok egyik legfontosabb eseménye, mely

 

szombatonként reggel 8 és este 6 között várja az érdeklődőket.

 

Manapság is sokféle látogatója van, a gyűjtők, üzletemberek, egyszerű kíváncsiskodók ugyanúgy kárnak ide, mint azok is, akik kevés pénzzel a zsebükben abban reménykednek, hogy valami érdekességre bukkannak. Megtalálható itt minden, a vegyes használtcikktől kezdve a divatos, vagy kevésbé divatos ruházaton át egészen a régi pénzekig. Ugyanezen a környéken, minden hónap utolsó vasárnapján, a Naviglio Grande csatornának a viale Gorizia és a via Valenza híd közötti útszakaszán tartják a Mercatone dell’Antiquariato nevű, kimondottan antikvár árukat felvonultató vásárt, ahol több mint 300 kiállító árui között válogathatunk.

 

 

C’era una volta Gonzaga

 

Érdekes és látványos piac-vásár a festői Mantova közelében fekvő Gonzaga városkában, melyre a városlakók méltán büszkék. Sajátos kalendáriuma is megkülönbözteti a többi hasonló rendezvénytől:

 

a hétközi ünnepnapokon tartják, valamint a hónap negyedik vasárnapján azokban a hónapokban, melyekben öt vasárnap van.

 

A kínálat itt is változatos, a régi bútortól a gyűjteményes darabokon és bádogdobozokon keresztül a régi játékokig megtalálható itt minden. Nem véletlen, hogy a C’era una volta Gonzaga egész Észak-Olaszország egyik legismertebb és legjelentősebb piaca. Egyes különleges alkalmakkor a piac a történelmi városközpontból más helyszínekre is költözhet.


aktikvar piac olaszorszag szovag kozott02


Gran Balon di Torino

 

Piemonte tartomány legfontosabb piaci rendezvénye a kihagyhatatlan Gran Balon di Torino, melyet a város Borgo Dora kerületében tartanak minden hónap második vasárnapján. Ez egy igen népszerű piac, mely látogatottságban felülmúlja még a híres Balon del Sabato-t is, mely

 

Torino hagyományosan fontos szombati bolhapiaca a történelmi városközpont északnyugati, Porta Palazzo körzetében.

 

Az antikvár vásárban a Via Borgo Dora és a Cortile del Maglio nevű fedett tér közötti szakaszon kb. 250 standon kínálják portékájukat az árusok.

 

 

Grandi mercati di Cherasco

 

A Ligur tenger közelében, a Genova és Torino között található Cherasco városkában tartják hagyományosan Cuneo tartomány egyik legjelentősebb piacát, a mindig rengeteg érdeklődőt vonzó Grandi mercati di Cherasco-t. Ennek érdekessége, hogy egy témák és áruk függvényében rendezett, több napig tartó vásársorozat. A konkrét esetben a Mercato dell’antiquariato e del collezionismo, azaz az antikvár és gyűjtőknek tartott vásárt

 

1986 óta évente háromszor tartják és már túl van a századik eseményen.

 

Ennek a vásárnak a során a történelmi városközpont utcáin mintegy 600 standon kínálják az régi holmikat az árusok reggeltől estig. Cherasco ezen felül gasztronómiájáról is nevezetes, többek között itt készítik a kedvelt Baci di Cherasco nevű csokoládéval bevont mogyorós édességet (hasonlít a jóval ismertebb Baci Perugini-re).


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.