Hirdetés

Csodálatos hely mediterrán környezettel, ősszel, kedvező áron, ez az Amalfi-part Olaszországban.

 

Beköszöntött az ősz, ami egyet jelent azzal, hogy sokan már a nyarat temetik, de vannak olyanok is, akik az újdonsült utazási lehetőségeket szeretnék kihasználni, mint például a tömeg elkerülése, vagy az alacsonyabb árak által nyújtott szállási helyek. Vagyis számtalan ok van arra, hogy az ember ősszel is utazzon. És itt jön képbe a mai cikkünk témája, az Amalfi-part, ami pont tartogatja azt az egzotikusságot, amit egy ember egy ilyen úttól elvár. A hely nem mellesleg az UNESCO Világörökségének a része!


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás Amalfi-part

amalfi part 01A partszakasz Sorrento olasz város mellett található, ami gyönyörű tengerrel, szerethető kisvárossal és jelentős kikötővel rendelkezik. A településen mindössze 16000 fő él. A város történelme egészen az ókorig nyúlik vissza, sok más mai városhoz hasonlóan Sorrento is egy görög városállam gyarmata volt, amit aztán az egyik közeli város fennhatósága alá került. A köztársaság ideje alatt nem sok port kavart, népszerűvé akkor vált, mikor két jelentős császár, Augustus és Tiberius gyakran látogatott el ide. Nem mellesleg innét közelítették meg Capri csodálatos szigetét. (Ha még nem olvasta volna a cikkünket a bámulatos Capri-kékbarlangról, akkor azt ide kattinta megteheti) A város ezután rohamosan nőni kezdett, kikötő-kikötő után épült, majd felépítették Pallasz Athéné és a szirének templomát.

 

Amalfi legfőbb bevételi forrása a turizmus, ami a várost ismerve közel sem meglepő. Megközelíthető repülőgéppel, de vannak buszjáratok is. A városon belül közlekedhetünk taxival, de saját autó, vagy bérlés esetén számítsunk magas parkolási díjakra.


amalfi part 02


A városon belül jobb kóborolni, sokkal nagyobb a település varázsa, ha nem előzetes útiterv, hanem a kedved szerint járhatod be, igazán varázslatos érzés amikor elveszhetsz az olasz kisváros sikátoraiban. Előbb-utúbb úgyis a város fő látványosságainál találod magad, a kikötő felfedezése pedig hosszabb időt is igénybe vehet. A másik kiemelt látványosság a helyi dóm,és a főtér, ahol igazán varázslatos építészeti remekműveknek lehetünk szemtanúi.

 

A part másik híres települése Positano, amit szintén érdemes meglátogatni, mivel ott a változatos építészet mellett csomó más érdekességben is részünk lehet. A belváros zsúfolt a különböző boltoktól, éttermektől, amik a szezon lecsendesülése után válnak igazán varázslatossá.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás Amalfi-part

Ha itt járunk, akkor kihagyhatatlan hely Ravello városa, ami egy kisebb különlegességgel is rendelkezik, ugyanis nem a víz mellett található, hanem magasan a hegyekben. A település, és környéke tökéletes túrázási lehetőségeket nyújt, de a fényképészet kedvelőinek is érdemes ellátogatnia ide, a csodálatos panoráma és természet miatt. A mediterrán környezet és a türkizkék tenger különösen jól belátható a Villa Rufolo és a Villa Cimbrone kertjéből.


amalfi part 03 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.