Hirdetés

Miért érdemes Ischiára látogatni és mi a legfontosabb látnivalók? Nézzük át ennek a csodás kis szigetnek legfontosabb látnivalóit.

 

Az olaszok azt mondják, a jóisten jókedvében teremtette ezt a csodaszép szigetet. S ebben lehet valami: a Nápolyi öböllel szemben, a nála jóval népszerűbb Capritól egy macskaugrásnyira fekszik ez az apró, varázslatos szépségű sziget.

 

Ischia egészen az 1950-es évekig gyakorlatilag ismeretlen volt a turisták számára,

 

akik a Sorrentoi félsziget és Capri meglátogatása után elégedetten távoztak mit sem sejtve arról, hogy elmentek a legvarázslatosabb hely mellett, amit itt találhattak. Felemelkedését és gyors karrierjét Ischia egy gazdag könyvkiadó-producernek

 

Angelo Rizzolinak köszönheti, aki egyszer jachtjával itt kötött ki és azonnal beleszeretett a szépséges szigetbe.

 

Rizzoli rövid idő alatt felfuttatta a szigetet, fürdőket, szállodákat, kórházat és számos egyéb dolgot épített, gazdag sztárokat hívott ide és látott vendégül, filmjeiben és más fórumokon is reklámozta kedvenc szigetét.


 Utazási Tipp  
    Utazások Ischia szigetére

Tette mindezt oly sikeresen, hogy rövidesen az egyik legnépszerűbb olasz idegenforgalmi célponttá vált a nemrég még ismeretlen kis sziget. Sikerét Ischia a gazdag patrónuson kívül több tényezőnek is köszönheti: csodás fekvése, közelsége Nápolyhoz, földrajzi adottságai, bővizű termálfürdői, strandjai, építészeti emlékei, buja és illatos mediterrán növényzete, a rengeteg virág mind együtt alkotja Ischiát.

 

Nem véletlen, hogy az egész világból járnak ide nászutasok, hogy ezen az elbűvölő, szerelemre csábító szigeten töltsék mézesheteiket.


Repülőtere nem lévén Ischiát csak hajóval lehet megközelíteni Nápolyból vagy Pozzuoliból induló menetrendszerinti hajójáratokkal, melyek között autót is szállító kompok és csak személyszállító gyorshajók egyaránt vannak.

 

Ischia két legfontosabb kikötője Ischia Porto és Casamicciola, a hajók ide érkeznek, az út kb. 1 órás.

 

Vannak direkt járatok, de olyanok is, melyek köztes megállókban is kikötnek, mit pl. a szintén festői apró Procida szigete.


ischia szoveg kozeFontos látnivalók - mit ne hagyjunk ki, ha Ischia az úti cél?

 

Castello Aragonese - Az Aragón-kastély

Ischia, és a mellette lévő apró sziget már az ókorban is fontos menedéknek számított a hajósok számára, az ókori görögök, majd később a rómaiak is erődöt emeltek rajta. Később 1440-ben Aragóniai Alfonz építtetett bevehetetlen erődöt a sziget mellett a tengerben lévő sziklasziget égbe nyúló ormán.

 

Az erődöt egy keskeny mesterséges híd köti össze a szárazfölddel.

 

Az öbölre pazar kilátást nyújtó erődítményben templom, kripta, zárda található. Megközelíthető lifttel, illetve egy fárasztó, de érdekes gyalogtúrával is feljuthatunk a hegybe vájt alagúton át.

 

 

Termálfürdők
Ischia egyik legnagyobb vonzereje a termálfürdők sokasága. Már az ókori rómaiak is ismerték és ki is használták a föld mélyéből feltörő forró víz előnyeit, villákat, fürdőket építettek a szigeten. Manapság pedig szinte egymást érik a termálfürdők, s szinte keresni kell az olyan szállodát, mely nem rendelkezik spa-val. A fürdők igen változatos képet mutatnak, külön épületekben, a szállodák belsejében, vagy egyszerűen a szabad ég alatt, közvetlenül a tengerparton is megtaláljuk őket.

 

Egyik nem véletlenül legismertebb közülük a hatalmas területen, közvetlenül a tengerparton fekvő Giardini Poseidon Terme.

 

 

Sorgetoi-öböl (Baia di Sorgeto)
Ischia délnyugati csücskében találjuk ezt a csodás fekvésű kis öblöt, amit csak meredek,

 

a sziklafalba vájt több mint 250 lépcső megmászásával lehet megközelíteni, ami főleg visszaúton kemény próba elé állítja az embert.

 

A fáradságért bőségesen kárpótol minket az élmény, amikoris a tengervíz és a talajból feltörő termálvíz találkozásánál különböző hőmérsékletű vizekben áztathatjuk magunkat a természetes medencék valamelyikében. A hely igen népszerű a turisták körében, különösen, mert a fürdés itt ingyenes.


 Utazási Tipp  
    Utazások Ischia szigetére

La chiesa del Soccorso templom (Forio)
Egy tengerbe nyúló földnyelvre épült apró hófehér templom, melyet az itt lakók azért építették, hogy világító fehérségével utat mutasson a hazatérő halászoknak. A templomban sok hálaadó köszönetnyilvánítás mutatja, hogy a tengerészek hálát adtak a sorsnak, hogy nem vesztek a tengerbe. Ha másért nem, egy fotó kedvéért érdemes ide is ellátogatni.

 

 

Sant’Angelo
Ischia szigetének egyik leghangulatosabb része, nem véletlenül lett a hírességek kedvence is – színes házacskák, éttermek, fagyizók vannak itt.

 

Megközelítése némi áldozatot kíván, zsúfolt busz hoz ide, majd a busztól még kb. 1 km-es sétát tehetünk, mire megérkezünk.

 

 

A Nitrodi-forrás (Sorgente di Nitrosi)
Mint láttuk, a rómaiak már kétezer éve felfedezték az itteni termálvíz jótékony hatását. Úgy tartották, hogy a sziget vize a ninfák (Nitrodes) és a szépség és egészség istene, Apolló védelmét élvezi. A korszerű vizsgálatok igazolták ezt a tézist:

 

Ischia egyetlen iható vize, a termálvíz többféle kórság kezelésére, gyógyítására is alkalmas.

 

És ha már Ischián vagyunk, - bár ez Olaszország bármely eldugott szegletében igaz – ne mulasszuk el kipróbálni a helyi konyha specialitásait, biztosan nem fogunk csalódni. Végezetül pedighazaindulás előtt feltétlenül szerezzünk be magunknak, vagy ajándékba 1-2 üveg, a helyi citromból készült Limoncellót.TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.