Hirdetés

A veszélyes helyek sok esetben csak még jobban vonzzák a turistákat, listánkon viszont csak olyan helyek szerepelnek, ahova civilként egyáltalán nem juthatunk el!

 

 

  • Surtsey sziget: Ez a sziget Izland legdélebbi része és a ’60-as évek második felében tört a felszínre egy kőzet közeli vulkánkitörés következtében. A hely rögtön elkezdte érdekelni a kutatókat, ugyanis segíthet megérteni a szigetek kialakulását. A sziget pont ezért nem látogatható turisták számára, mivel tudósok rengeteg kísérletet végeznek el rajta. Érdekesség, hogy a sziget területe folyamatosan csökken az eróziós erők következtében.  • Gruinard sziget: Skóciától északra található sziget, ahol a brit kormány végzett biológiai fegyverkísérleteket a második világháború alatt. Ezt követően az összes itt élő birka megdöglött, majd rövidesen lezárták a tengeri forgalmat is. Az 1980-as években elkezdték fertőtleníteni – egy olyan anyaggal, ami a környezet számára kevésbé, de az emberek számára még mindig veszélyes így a szigetet nem látogatható.


Gruinard sziget 01


 

  • Északi Sentinel Sziget: Ez a sziget azért van elzárva a külvilágtól, mert a rajtaélő szentineléz nép rendkívül agresszív, és minden modern közeledésre erőszakkal válaszol. A sziget több tízezer éve el van zárva mindentől, nyelvük, kultúrájuk pedig teljes mértékben ismeretlen. 2004-ben, amikor a cunami sújtotta a környező területeket, az indiai kormány egy helikoptert küldött a sziget fölé, hogy megnézze, nem szorulnak-e a helyiek segítségre. A törzs nyílvesszőkkel fogadta a közeledést, de a kormány csak azután tiltotta be hivatalosan is a sziget közelébe utazást, hogy pár eltévedt halászt megöltek.
  • Iszei nagyszentély: Az Isze városában található szentélyt csakis a vallási és az uralkodói elit látogathatja, részben mert itt található az Ise Jingu buddhista templom komplexum. 1945 előtt a szentély megközelítését még egy folyó is nehezítette.


Iszei nagyszentely


  • Ilha da Queimada Grande: A lista utolsó pontja ismét egy sziget, ami Brazíliától 35 km-re található. Bár a hely elég pofásnak néz ki képek alapján, teljes mértékben le van zárva, ugyanis népessége csupán csak 4000 mérges kígyó. Minden négyzetméterre 1 és 5 közötti kígyó jut, ami igen veszélyessé teszi a szigetet. A kígyók közül a legveszélyesebb az aranylándzsa kígyó, aminek a harapását egy nagyvárosban se nagyon lehet túlélni, nem hogy egy szigeten. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.