Három hónap elteltével újra megnyitják Párizs leghíresebb nevezetességét az 1889-es Világkiállításra épült Eiffel-tornyot


Még soha sem volt ilyen hosszú időn át lezárva, de három hónap elteltével végre újra megnyitották Párizs leghíresebb nevezetességét az 1889-es Világkiállításra épült legendás Eiffel-tornyot, melyet átlagosan hét millió turista látogat meg évente. Nagyot téved, aki azt gondolja, hogy egy csapásra minden visszatért a régi kerékvágásba, mivel sok szabályt kell betartani és a felvonók a járvány miatt még nem működtek. Az üzemeltetők az első hetekben csak lépcsőzve és a második szintig engedélyezték a sportos látogatóknak az eredetileg 20 évre szánt 324 méter magas Eiffel-torony meglátogatását.     Utazási Tipp  
    A legjobb utazások Franciaországba

eiffel galambos px

forrás: pixabay


Szigorú higiéniai és biztonsági szabályokat és egyirányú közlekedési forgalmi rendszert vezettek be a látogatók védelme érdekében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bejáratot és a kijáratot egymástól elválasztották, és egy irányban lehet csak haladni a különleges építményben. Minden 11 évnél idősebb látogatónak előírják az orrot és szájat is eltakaró maszkok viselését és a zsúfoltság elkerülése érdekében a jegyeket előre biztosított időpontra és csak az Eiffel-torony weboldalán lehet megvásárolni.  


paris eiffel éjjelpxb

forrás: pixabay 


Nem kell már tovább várni azoknak az utazóknak sem, akiknek nincs elég ereje az Eiffel-torony gyalogos megmászásához, mert július 1-jétől újból beindítják majd a lifteket is.  A weboldal szerint a legfelső kilátó szintet csak a nyár végén nyitják meg újra. Az utazók és a párizsiak már nagyon várhatták, hogy megszüntessék végre a korlátozásokat, mert az első heti jegyeket pillanatok alatt lefoglalták a látogatók. Így azt tanácsoljuk mindenkinek aki párizsi utazást tervez, hogy idejében készítse el ezt a foglalását is, mert könnyen lemaradhat erről a híres nevezetességről !       


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.