Az olaszországi Livigno Magyarországtól viszonylag messze, kicsivel több, mint 900 kilométerre fekszik.

 

Ennek ellenére a svájci határhoz közel fekvő 5000 fős lakosságú kis település igen népszerű úti célnak mondható a magyar sízők és snowboardosok körében. Ahogy átérünk az alagúton, egy igazi alpesi síparadicsom tárul szemünk elé.

 

Livigno vonzereje az Alpok szívében fekvő síterepnek a változatos, jól karbantartott pályáiban, csodálatos környezetében és páratlan panorámájában rejlik,

 

valamint érdemes megemlíteni, hogy a terület adómentes, így a megszokottnál olcsóbban van lehetőségünk vásárolni.


 Utazási Tipp  
    Szíszállások Olaszországban

A livignoi pályarendszernek két része, a keleti oldalon lévő Monte Della Neve és a nyugati Carosello, összesen 115 kilométernyi lesiklópályával várja az érkezőket.

 

Ebből 30 km kék, 65 km piros és 20 km feketepálya.

 

Ennek köszönhetően a kezdőktől a rutinos, profi sízőkig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb pályát. A rengeteg pályát pedig 6 kabinos, 13 ülőszékes és 11 húzólift szolgálja ki.


livigno tavolrolA síterep 1816 és 2798 méter között helyezkedik el. Leghosszabb pályája a Vetta Blessacia, amely nagyjából 1000 méteres szintkülönbségen megy keresztül. A kilátás gyönyörű, de a pályát nehézsége miatt csak rutinosabb, tapasztaltabb sízőknek ajánljuk.

 

A kezdő sízőnek a völgy aljában kialakított rövidebb, széles és lankás lesiklópályák tökéletesek a biztonságos, élvezetes tanuláshoz.

 

Valamint a helyiek természetesen a legkisebbekre is gondoltak. Létrehoztak számukra külön részeket, így a gyerekek számára is élvezetessé teszik a téli pihenést. Játékos pályák, kedves helyi oktatók fogadják itt a kicsiket. Újdonság, hogy létrehoztak itt egy játszóteret, melynek különlegessége, hogy az egész hóból van. A snowboardozás, freesytleozás szerelmeseinek pedig rendelkezésére áll Olaszország legnagyobb snowparkja, ugratókkal, csövekkel, korlátokkal.

 

A freerideosok körében a síterep egy igazi paradicsomnak számít.

 

A pályák mellet ugyanis sok a famentes, szűz havas mező. A lavina veszélyre oda kell ugyan figyelni, de hála Livigno remek adottságainak, azok is élvezhetik ezt a csodálatos síterepet, akik a pályán kívül élveznek az érintetlen területeket. Csütörtökönként lehetőségünk van még kipróbálni az éjszakai sízést is, de erre külön bérletet kell vásárolnunk. A sífutás rajongóit pedig 30 kilométernyi szabadon elérhető pálya várja a csodálatos livignoi környezetben. A hegyen található hütték természetesen itt is hozzátesznek a sízés teljes élményéhez. Térjünk be egy ebédre, kóstoljuk meg a helyi konyhát, élvezzük a friss hegyi levegőt, a napsütést és az olasz vendégszeretetet. Szállás gyanánt Livignoban 3-4 csillagos hotelekkel, és apartmanokkal találkozhatunk.

 

Akadnak pályaszállások, illetve kicsit messzebb lévő, olcsóbb szállások is.

 

Bármelyik szállástípus mellett is döntünk, ne felejtsünk időben foglalni, hiszen egy igen népszerű síterepről van szó. A pihenés és sportolás mellett, síelés után lehetőségünk van ellátogatni a helyi fürdőbe. Ezen kívül pedig rengeteg Apres Ski programra van lehetőségünk. A környék tele van éttermekkel és bárokkal, szórakozóhelyeket is találhatunk errefele.Összegezve tehát a livignoi síparadicsomot nem véletlen kedvelik annyian. Tökéletes választás a legkisebbektől a legnagyobbakig, a kezdőktől a profikig és az adrenalin függőkig mindenkinek. Mindegy, hogy az ember családdal, baráti társasággal, esetleg a párjával utazna, Livigno minden szempontból jó választás téli vakációnk úti céljának.


 Utazási Tipp  
    Szíszállások Olaszországban