Hirdetés

Tegyünk egy látogatást a Pó-delta vidékére, az Adria egyik közkedvelt nyaralóhelyére a Comacchio melletti Lidó településekre.

 

A külföldi és az olasz nyaralók körében is igen népszerű nyaralóhely a Ferrara város magasságában, Velence és Ravenna között elterülő partszakasz az Adrián. A Hét Lidó-nak is nevezett területen Comacchio város közelében sorakozik a hét kis tengerparti település.

 

 

Lido degli Estensi

 

A leginkább nagyvilági életéről ismert városka, elsősorban a fiatalok kedvelik. Külsőre is leginkább a modern üdülőtelepekre emlékeztet, fontos ismertetője a népszerű, üzletekkel, butikokkal teli vásárlóutca. A modern, jól felszerelt és a divatirányzatokkal folyamatosan lépést tartó strandok a hosszú, finom homokos tengerpart mentén sorakoznak.

 

A víz sekély, lassan mélyülő, így ideális a kisgyermekes családoknak is,

 

hisz a gyerekek biztonságban pancsolhatnak, játszhatnak, úszkálhatnak a langyos vízben. A nagyobbak is megtalálják itt a szórakozás sokféle lehetőségét, diszkók, sportolási lehetőségek egyaránt találhatók itt. Érdekes látnivaló a turisták számára a környék büszkesége, a Marina degli Estensi kikötő.


comacchio lidok 01Lido degli Scacchi

 

Elsősorban a családoknak ajánlott Lidó, nyugodt környezet, számos szolgáltatással a legkisebbek számára. Lido di Pomposa és Lido degli Scacchi a két leginkább ajánlott nyaralóhely a kisgyermekes családok számára. Magas színvonalú szolgáltatások, gondozott és ellenőrzött partszakaszok, modern és jól felszerelt strandszolgáltatások találhatók itt. Mindazonáltal Lido degli Scacchi is sokféle szórakozási lehetőséget kínál: mindenféle ízlésvilágú zenei kínálat, játéktermek, nagy hagyományokkal rendelkező, népszerű fagylaltozók garantálják, hogy a strandolós nap végén is mindenki megtalálja az esti szórakozást, kikapcsolódást.

 

Évről évre, a nyári szezon kellős közepén kosztümös felvonulással ünneplik meg a település születésnapját, ez a Festa di Compleanno.

 

 

Lido di Pomposa

 

Lido degli Scacchi-val együtt a két leginkább ajánlott nyaralóhely a kisgyermekes családok számára. A fiatalok számára, a sokféle szórakozási lehetőség mellett érdemes kiemelni a San Giuseppe-ben található Kartodromo "Circuito Pomposa" gokart versenypályát, mely legutóbbi, 1200 méteresre történt bővítését követően nemzeti és nemzetközi versenyek színhelyévé vált.


comacchio lidok 02


Lido delle Nazioni

 

Az egész partvidék legfontosabb sportközpontja, a tenger közelében létesített nagy mesterséges tó vitorlás és evezősversenyek színhelye. Lido delle Nazioni települését széles, árnyas utak, rengeteg zöld és sok-sok vásárlásra csábító üzlet jellemzi. A jól felszerelt tengerparti strandok könnyen megközelíthetők, a gyerekek számára csúszdák, hinták és medencék is rendelkezésre állnak. A wellness szolgáltatásokat kereső felnőttek számára modern termálközpont épült relax és masszázsközponttal.

 

A hely történelmi nevezetessége a nemzeti hős Garibaldi kunyhója.

 

Garibaldi menekültében itt ért partot haldokló feleségével, Anitával 1849. augusztus 3-án.

 

 

Lido di Spina

 

Ez a Lidó, mely nevét a tengerpart mentén lévő ősrégi és ma is virágzó fenyőerdőről kapta, közvetlenül Ravenna tengerpartjával határos, ahhoz kapcsolódik. A hét Lidó közül ez a leginkább nyaralóváros jellegű, jellegzetesen félköríves utcáival, elegáns, igényesen, gyakran neves építészek által épített villáival, melyek mind a hét települést jellemzik, de leginkább Lido di Spinát. Itt minden típusú és színvonalú szállásigényre találunk megoldást, minden komforttal ellátott kényelmes és nyugodt luxus apartmanok, vagy szállodák, központban, zöldövezeti, vagy divatos, felkapott környezetben, vagy a tengerparton, mind megtalálhatók itt. A hatalmas, végeláthatatlannak tűnő homokos tengerpart látványa igazi élményt jelent, a strandolás mellett számos szórakozási lehetőség is várja a nyaralókat.


comacchio lidok 03forrás: wikipedia


Lido di Volano

 

A Comacchio-i partszakasz legészakibb települése, mely egy gyönyörű fenyőerdőben megbújva épült, s mind közül ez a település őrizte meg leginkább a természettel való közvetlen kapcsolatát. Nevét a Po folyó egyik régi ágáról kapta. Ezen a környéken zavartalanul élvezhetjük a szabad természet kínálta élményeket, a szép tengerpartot, a napfürdőzést. Némileg elszigetelt, valamint meglehetősen szeles helyzetéből adódóan Lido di Volano olyan kissé

 

extrém sportok igen fontos központja lett, mint a kite surfing és a windsurf.

 

 

Porto Garibaldi

 

A legősibb, legrégebbi település a hét Lidó közül. Az egész partvidék első települése egyszerű halászfaluként jött létre a Comacchio városát a tengerrel összekötő hajózható csatorna mentén, aztán idővel a kikötő körül kiépült a városka is. A várost a mai napig az alacsony, a halászfaluk építészetére emlékeztető épületek jellemzik. A naponta friss halat partra szállító halászhajók kínálatából akár a jobbnál jobb éttermekben, akár otthon is fölséges halételeket kóstolhatunk, ehhez a helyiek tényleg nagyon értenek. Porto Garibaldi tengerparti település, de egy hosszú víziút kiinduló pontja is, mely egészen a meglehetősen távoli Ferrara városáig vezet, s melynek használata erősen függ a Po folyó vízhozamától is. A kikötőben és a csatornán minden évben különböző rendezvényeket tartanak, mint pl. júniusban a Festa della Madonna del Mare (Tengeri Madonna Ünnepe) mely feldíszített hajók felvonulása, vagy augusztus 15-én a Festa dell'Ospitalità (Vendégszeretet Ünnepe).TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.