Hirdetés

La bella Italia : életöröm, stílus, kultúra és gasztronómia a lombard fővárosban….

 

Az elmúlt néhány évben egyre többen ruccannak ki Milánóba néhány napra Magyarországról, hiszen az egyszerű és kedvező árú légi összeköttetés nagyon sokak számára tette elérhetővé ezt a nagy múltú észak-olasz nagyvárost. Lombardia fővárosa joggal pályázhatna akár Olaszország kultúr- vagy divat fővárosának a címére is ha létezne ez a titulus, hiszen rengeteg a látnivaló és a művészeti események mellett nagyon sok divatháznak is otthont ad Milánó.


 Utazási Tipp  
    Akciós utazás, szállásfoglalás Olaszországban

Mielőtt valaki útra kelne Milánóba, érdemes lesz gondoskodnia a 24-, 48-, vagy 72 órás Milánó kártya megvásárlásáról, hiszen sokat spórolhat általa az útja során. Érvényessége kiterjed a tömegközlekedésre, és sok nevezetességbe biztosít ingyenességet vagy nagyon komoly kedvezményeket. Városnézéskor, üzletekben és éttermekben is nagy hasznát lehet venni a kártyának. Ha valaki több időt tölt a Milánóban, a kártya segítségével akár néhány környékbeli látványosságot is fel lehet keresni.

milano 01Mit nézzünk meg Milánóban?

 

  • Milánói Dóm: A fehér márványból épült gótikus milánói Dóm egész Olaszország ikonikus jelképének számít. A közel 4000 szoborral díszített hatalmas templom minden turistaprogram első helyén szerepel. A legszebb milánói panorámát a Dóm tetejéről élvezhetik az utazók.
  • Santa Maria Delle Grazie: Ezt a csodálatos templomot is rengetegen keresik fel, hiszen benne található Leonardo de Vinci világhírű Utolsó vacsora freskója, amely a II. világháborús bombázások során majdnem megsemmisült egy bombatámadásban.
  • Sforza kastély: A belváros északi részén található egykori uralkodó palota ma antik gyűjteménynek és egy reneszánsz képtárnak ad otthont. Mindenképpen érdemes megnézni mint a város első számú múzeumát. Jó időben ne hagyjuk ki a pompás színekben tündöklő parkot sem ahol sétálni és megpihenni érdemes!
  • Milánói Scala: A világ legismertebb dalszínházainak listáján előkelő helyén áll a Teatro alla Scala, melyet 1.776-ban építettek fel. Az eredeti épület a II. világháború során annyira megsérült, hogy kompletten újjá kellett építeni. Napjainkban is világhírű művészek lépnek fel az épületben és szerencsésnek mondható aki bejut egy-egy előadásra!
  • Milánói Múzeumok: Szinte csak a fantázia szab határt annak, hogy hányféle múzeum közül lehet választani egy milánói látogatás során. Létezik futballtörténeti, technikai és hadtörténeti múzeum is, de képtárakból, divat és egyházi témákból is bőséges a választék.


milano 02


Milánó a divat fővárosa:

 

Nem lehet említés nélkül hagyni a divat témát egy milánói utazás kapcsán. Évente kétszer is tartanak komoly bemutatókat a világdivatot diktáló milánói tervezőházak. ( pl. Versace, Prada, Valentino ) Az utcákon is feltűnően sok elegánsan öltözött embert lehet látni. A híres márkák elegáns üzletein túl is van élet, sok a megfizethető árú bolt és üzlet a városban. Jó hír az érdeklődőknek, hogy Milánóban sem ismeretlen a Végkiárusítási akció, így akár megfizethető áron is hozzá lehet jutni egy-egy ismertebb világmárka szép ruhadarabjaihoz.


 Utazási Tipp  
    Akciós utazás, szállásfoglalás Olaszországban

Gasztronómiai élvezetek:

 

Az olasz konyha nem ok nélkül tartozik világszerte a legkedveltebbek közé. A helyiek is szívesen hódolnak e szenvedélynek. A legfinomabb borok és prosecco ugyanúgy a mindennapok része mint a pizzák, sajtok, sonka- és tésztafélék végtelen sora. Az ínyencek mindezt jól tudják, és akkor még az édességekről és remek kávéspecialitásokról egy szó sem esett! Mindenkinek tanácsoljuk, hogy keressen magának egy igazi autentikus vendéglőt és tegyen egy próbát! A sikert biztosan nem marad el!

 

milano 03


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.