Hirdetés

Torino közel, csupán 100 km-es távolságra van a francia határtól, és a maga kilencszázezer lakosával Olaszország negyedik legnagyobb városa.

 

Torino közelében több meghatározó természeti képződmény is található, amelyek a turisták számára is kedveltek: a várost kettészelő, Olaszország egyik legnagyobb folyója, a Pó és a város közelében fekvő Alpok. Torino az egyik legjelentősebb olasz város, nagy múltú történelemmel, kulturális élettel és építészeti múlttal.


torino 01


 Utazási Tipp  
    Olasz utazások, szállások

Torino leghíresebb lántivalói

 

Mole Antonelliana

 

Ez egy hatalmas múzeum Torino közepén, ami mára már a város egyik jelképévé vált. Az alacsonyabb házak közül az égbe tör a maga 167,5 méteres magasságával és

 

büszkén viseli a világ legmagasabb múzeuma címet.

 

A múzeumot eredetileg zsinagógának szánták, de az építésének az első évében, 1863-ban a városvezetésnek annyira megtetszett, hogy inkább megvásárolták. Ezért jöhetett létre, hogy 2000-ben múzeum lett belőle. Ez Olaszország 13. leglátogatottabb múzeuma, és az összes filmmel, vágással, médiával foglalkozó olasz diák fel szokta keresni, mivel ez egy filmművészeti múzeum. A tornya tetején természetesen helyet kapott egy kilátó, ahol szemet gyönyörködtető panoráma nyílik a szemünk elé. Hogyha nagyon jó az idő, akár még az Alpok hegyeit is látni lehet.

 

Kiknek ajánlott? Azoknak, akik érdeklődnek a filmek iránt, és kíváncsiak arra, hogy pár régi klasszikus film hogyan készült. A múzeumban tartanak vetítéseket, lehet vásárolni filmes plakátokat az ajándékboltban és az interaktív programoknak köszönhetően egyaránt szórakoztató felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt. (Kedd kivételével egész héten nyitva tart)

 

mole antonellianaEgyiptomi múzeum

 

A világ második legnagyobb Egyiptommal foglalkozó múzeuma háromszázezer kiállítási tárgyat tud felmutatni és az 1824-es alapításával a világ legrégebbi gyűjteménye található itt. Igazi, felbecsülhetetlen értékek kaptak itt helyet:

 

  • A Kha és Merit sírja, ami az egyiptomi Újbirodalomból fennmaradt lelete egy házaspár temetkezésének
  • Torinói királylista, több kisárgult papirusz darabka, amiknek az az érdekessége, hogy időszámításunk előtt a 13. században jött létre. A lista több dinasztiát és királyait tartalmazza kronológiai sorrendben
  • Elleszai templom, amit Egyiptom adományozott Olaszországnak 1960-ban, meghálálva a leletmentő akciójukat. Ez egy kis, núbiai templom, ami teljes egészében megtalálható a múzeum falai közt

Az intézmény keddtől-vasárnapig 9.00-től 19.30-ig, hétfőnként 9.00-től 14.00-ig tartja nyitva kapuit.

 

 

torino muzeum egyiptom 01


Autó múzeum


Az autó múzeum is az utóbbi években Torino egyik meghatározó épületévé nőtte ki magát, mind a városlakók, mind a turisták kedvelt úti célja. A múzeumban a jellemző olasz autómárkákon kívül még 80 egyéb más márka típusai találhatóak meg. A múzeum 19 ezer négyzetméteren fekszik, egy három emeletes épületben. Itt többek között fellelhetőek az olasz gyártmányokon kívül, amerikai, angol, német, francia spanyol és lengyel autók. Egész héten nyitva van.


 Utazási Tipp  
    Olasz utazások, szállások

Királyi palota


A 16. században épült palota amit a 17. században átépítettek. A palotát barokk és rokokó stílusban építették, és jelenleg Torino egyik legnépszerűbb látványossága. A szerény külső ellenére (más, Olaszországban épült palotákhoz képest viszonyítva) a belseje lenyűgöző. Szobrok, hatalmas, színpompás festmények és aranyozott belső terek várják az érdeklődőket, a népszerű fegyvertár szomszédságában. Hétfő kivételével egész héten nyitva tart. Ünnepnapokon zárva.

 

torino kiralyi palota

forrás:wikipedia.org


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.