Hirdetés

Fedezze fel Európa legszebb strandjait weboldalunk segítségével. Legyen az Spanyolországban, Krétán, vagy Izlandon.

 

Anglia - Durdle Door Beach

 

Ezt a strandot az utóbbi években több helyen is Európa legszebbjének kiáltották ki, ami gyönyörű szép vize, homokos tengerpartja és fantasztikus látképe ismeretében nem is meglepő. A Durdle Door Beach nem mellesleg az UNSECO Világörökségének része, mivel a strand a 152 kilométer hosszú Jurassic Coast-on található meg (ez a terület lett 2001-ben az ’Örökség része) Ebben a strandban az a legnagyszerűbb, hogy tavasszal vagy ősszel, de akár télen is meg lehet látogatni, mert a repülőgépeknek köszönhetően egyszerű az utazás, és a strand ugyanolyan felejthetetlen élményt nyújt.

 

Durdle Door BeachPlaya de Illetes, Formentera, Spanyolország

 

Sokan nem is ismerik Formentera szigetét, mivel két másik, híres spanyol sziget árnyékában él, de akik a mallorcai tömeget szeretnék elkerülni és nem akarnak napokon keresztül bulizni Ibizán, azoknak ez a tökéletes helyszín. A sziget egy partján értelemszerűen strandot működtetnek, ami az ide utazók szívébe azon nyomban belopja magát. Nem meglepő, de ez a bámulatos partszakasz már a képeken is rabul ejt bennünket

 

nem hiába lett már többször megválasztva, a világ legszebb strandjának.

 

Finom homokjával, mellette álló szikláival és vöröses beütésével a karibi hangulatot idézi az odalátogatóknak.

 

formatera playa de illetes

Spanyolorszg


Kréta szigete – Elafonissi Beach

 

Ez az elképesztő hely kréta délnyugati részén található, Hanía városától másfél kilométernyire. A Natura 2000 által karbantartott kis sziget a természetvédők Mekkája. Strandja mellett lagúnáiról is híres, aminek partjain rózsaszín homok található. Ez a korallokban élő kicsi, vörös organizmusoknak köszönhető, ami kihagyhatatlan állomássá változtatja Elafonissi szigetét a krétai nyaralásunk alkalmával. Akik pedig igazán bámulatos élményben akarnak részesülni, azok a korai órákban, vagy estefelé, amikor éppen naplemente van keressék fel ezt a csodállatos helyszínt. Az ide látogatóknak tanácsolom, hogy menjenek át a sziget másik, kiépítetlenebb oldalára, mivel ott mindebben ugyanúgy részük lehet a nagy embertömeg nélkül.

 

Elafonissi strand


Sarakiniko Beach, Mílosz, Görögország

 

Egy újabb görög strand is felkerült a listánkra, ami szintén egy különálló szigeten, Míloszon található. A strand, meg úgy a sziget érdekessége az, hogy vulkanikus eredettel rendelkeznek, a strand egy kietlen területen fekszik egy csendes öbölben. A szárazföldön magas dombok, a vízen pedig csillogó, kék görög tenger határolja. A helyről az egybehangzó vélemény az, hogy remek fürdő és túrázóhely. Az előbbi sajnos nincs kiépítve, büfé, öltözőkabin nincs, viszont a strand felett magasodó dombokon elsőrangú túraútvonalak vannak jelölve, azon is érdemes egy próbát tenni.

 

Sarakiniko beach

forrás: wikimedia.org


A szardíniai Cala Goloritzé

 

Szardínia strandok tekintetében Európa egyik legnagyszerűbb helye, nagyon sok remek stranddal. Sajnos mai listánkra csak egy, a Cala Goloritzé fér fel. 1995-ben a Világörökség részének választották és Szardínia észak-keleti részén taláható meg. A strandot két úton lehet megközelíteni, szárazföldön vagy a tenger felől. Előbbit a túrázást kedvelőknek javasoljuk, míg a tengeri utat vitorlással, vagy kis hajóval is lehet intézni, de tisztes távolságban kell megállni a parttól és a többit úszva kell megtennünk.

 

Cala Goloritze


Navagio-öböl, Zakynthos, Görögország

 

A strandot Shipwrecknek is nevezik, ami magyarul annyit tesz, hogy "hajótörött" strand. Az öblöt csupán tengeri úton lehet megközelíteni, fejenként 25-40 eurós viteldíjért. A környék egyik legnevezetesebb látványossága, vagyis aki Zakynthosban, vagy a környékén nyaral, kötelező úti célként kell szerepelnie. Az öbölben található strand, ami egy 1980-as eset miatt lett híres, amikor is, egy nőkkel, dohánnyal és alkohollal teletömött csempészhajó a rossz tengeri körülmények miatt itt kényszerült kikötni. Zakynthos szigetén még három strandot érdemes meglátogatni: a Banana Beachet, a Gerakast és a Laganasi strandot.

 

Zakynthos Navagio bay szoveg kozott


A lagosi Praia do Camilo

 

Portugáliát sokan nevezik a mediterrán térség egyik gyöngyszemének és ezt az elnevezést ki is érdemli kiváló klímájával, jó hangulatával és fantasztikus strandjaival. A fantasztikus strandok közül emelném ki az egyik legszebbet, Algarve tartományból a Praia do Camilót. A strandot sok ember látogatja, a csúcsidőszakban (június vége, július, augusztus eleje) alig lehet elférni a sok embertől, de hétköznaponként és reggelente sokkal kellemesebb az ittlét. A strandot egy fasoron keresztül lehet megközelíteni a szárazföldön. A tengerpart vize sekély és kristálytiszta, a part pedig finomhomokos. Annak ellenére, hogy sokan más strandokat választanak az embertömeg miatt, érdemes fürdés nélkül is meglátogatni a Praia do Camilót, mert az embernek felejthetetlen élményben lesz része.

 

Praia do Camilo

forrás: wikimedia.org


Zlatni Rat, Bol, Horvátország

 

Délnyugati szomszédjaink jobbnál jobb strandokkal rendelkeznek, így érdemes az ottani partokon is körbenézni. Egészen különleges ezek közül a Zlatni Rat, ami már több, ehhez hasonlatos listába bekerült, igen előkelő helyet foglalva el a rajta. A strandot a mai napig a környezete alakítja, ha elkezd fújni a szél, és a tenger kicsit visszahúzódik, akkor az egyébként háromszög alakú strand területe rombusszá válik, alkalmassá téve a terepet a vitorlások számára. Érthető okokból ezt a strandot a hullámlovasok is kedvelik, nagyszerű kialakítása miatt pedig kötelező látnivaló Horvátországban.

 

Zlatni rat

forrás: wikimedia.org


 

Izland – Black Sand Beach

 

Izlandon találhatóak azok a strandok, amiket az emberek a legideálisabbaknak tartanak: szépek, jól karbantartottak, sekély vizűek és nincsenek rajta tömegek. Az Izlandon található strandok talán egyetlen hibája – ami ráadásul tőlük független – hogy hűvösebb az időjárás ott északon és a barnulás sem megy majd olyan gyorsan. A Black Sand Beach (ahogy a neve is sugallja) nagyon szép, fekete homokos tengerparttal rendelkezik, és a sziget déli partján található. Észak-Európa egyik legszebb strandjaként tartják számon. Az emberek szívébe azért lopta be magát ez a partszakasz, mert vadregényes tájával és lenyűgöző panorámájával rövid idő alatt – de nem rövid ideig – rabul ejt bennünket.

 

Black Sand Beach


Île de Ré, Vizcayai-öböl, Franciaország

 

A Magyarországon élő emberek többsége nem is tudja elképzelni, hogy Franciaország mennyire szép tengerpartokkal, strandokkal rendelkezik. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a magyarok többsége inkább a közelebbi országokba utazik, hogy ha strandélményre vágyik (ilyen az előbb említett Horvátország). Az újító kedvűeknek szeretném felhívni a figyelmét egy fantasztikus strandra Franciaországban, ami Île de Ré szigetén található, amit a franciák fehérhomokos szigetnek hívnak.

 

ile de re

 forrás: wikimedia.org

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.