Fedezzük fel együtt Olaszország egyik legnagyobb szigetének, a varázslatos szépségű Szardíniának legszebb tengerparti strandjait.

 

Cala dei Gabbiani, Costa di Baunei

 

A Cala dei Gabbiani partszakasz Szardínia egyik kevéssé ismert része a jóval népszerűbb és ismertebb Cala Mariolu part árnyékában, lényegében annak északi irányú folytatása. És valóban, ezen a strandszakaszon ugyanazok a káprázatos és hihetetlen jellemzőket találjuk:

 

kristálytiszta, a kék és zöld minden árnyalatában játszó tengervíz, az időjárás által formált, simára csiszolt sziklák és zátonyok, fehér kavicsos strand.

 

Nevét a sirályokról kapta, melyek alkonyatkor itt találnak menedéket, hogy aztán napkeltekor újra kirepüljenek. Cala Gabbiani Ogliastra településen található és kétféleképpen közelíthető meg: saját, vagy menetrend szerinti hajókkal (ez utóbbiak Golfo di Orosei, Cala Gonone, Arbatax és S. Maria Navarrese kikötőiből indulnak), vagy pedig egy meglehetősen fárasztó gyalogtúrával.
Legközelebbi repülőtér: Olbia


szardinia tengerpartok szoveg kozt02Cala Cipolla, Domus de Maria

 

Apró, finom, fehér homokos öblöcske, melynek szépsége láttán tátva marad az ember szája. Szardínián járunk, mégpedig a Cala di Cipolla partszakaszon Domus de Maria falucska mellett. A bársonyos homokú szélvédett, napsütötte öböl vize lágyan lejt a tenger felé, ideális hely egy kellemes, pihentető pancsoláshoz. A kristálytiszta víz a smaragd és türkiz minden árnyalatában játszik,

 

még a mélyebb vízben is tisztán látszik a sziklákkal tarkított homokos tengerfenék.

 

A környék is elbűvölő, a gazdagon burjánzó mediterrán növényzet színekben és illatokban gazdag, s egy kőhajításnyira van a Faro di Capo Spartivento nevű világítótorony, ahonnan csodás kilátás nyílik a vidékre. Ha Cagliariból akarjuk elérni ezt a varázslatos helyet, Chia irányába kell autózni a SS 195 úton, majd tovább a Viale Spartivento nevű úton.
Legközelebbi repülőtér: Cagliari


szardinia tengerpartok szoveg kozt01


Cala Luna, Golfo di Orosei

 

Az összes olasz tengerparti strandok közül minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb a Szardínián található Cala Luna. Fantasztikus látványt nyújt a kékes árnyalatú kristálytiszta tenger és a sziklás-zátonyos, vakítóan fehér, kavicsos homokos tengerpart, ahol kisebb-nagyobb barlangok kínálnak menedéket a perzselő napsütés elől.

 

Ez a mesébe, vagy inkább filmbe illő környezet több film készítőit is megihlette.

 

A sekély, lassan mélyülő víz ideálissá teszi a helyet a kisgyermekek számára is, míg kissé odébb már igazi búvárparadicsomot találunk. Cala Luna tengeri úton érhető el saját hajóval, vagy pedig Cala Gonone kikötőjéből, esetleg Marina di Orosei tengerpartjáról. Igazi álomba illő tengerpart ez a Szardínián is egyedülállóan szépséges partszakasz.
Legközelebbi repülőtér: OlbiaTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.