Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Fedezzük fel Olaszország egyik legizgalmasabb szigetét, ahol a vad természeti szépség párosul a legmagasabb igényeket is kielégítő idegenforgalmi szolgáltatásokkal.

 

Ahogy általában a szigetekkel, úgy Szardíniával kapcsolatban is igaz, hogy kicsit bonyolult és költséges oda jutni, cserébe viszont egyedülálló élményekben lehet részünk. Tekintsük most át röviden ennek az izgalmas szigetnek az északi régióját mivel repülővel, vagy komppal utazva nagyrészt ide érkezünk, másrészt pedig itt találhatók a legszebb tengerparti szakaszok, strandok.


sardinia otlet szoveg kozt 02Ha Magyarországról utazunk Szardíniára, akkor komppal nagy valószínűséggel Olbiába, repülővel Algheróba érkezünk. Itt mindjárt fontos megjegyezni, hogy az utazás szervezésekor különös gondot kell fordítani az átkelésre, ugyanis ez a „legkisebb keresztmetszet”. Bár sok repülőjárat és komptársaság közlekedik, főszezonban, különösen a turnusváltó péntek-szombati napokon, nem könnyű helyet foglalni és – különösen főszezonban – az árak igencsak borsosak lehetnek. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szigetre nem elég megérkezni, ott mozogni, közlekedni is kell, amihez nélkülözhetetlen az autóbérlés. Tehát mindenképen úgy tervezzük az utazást, hogy saját autóval és komppal, vagy repülővel és autóbérléssel oldjuk meg a közlekedést.


 Utazási Tipp  
    Szardínia utazások, szállások

A kompok Genova, Livorno vagy délebbre Piombino, esetleg Civitavecchia kikötőjéből indulnak, de utóbbiak Magyarországról indulva már eléggé távol vannak. Jegyeket a különböző komptársaságok, a Tirrenia, a Moby, a Sardinia Ferries, vagy a Grimaldi Lines honlapján foglalhatunk, érdemes jó előre tervezni.

 

Kompolás esetén a hajó indulása előtt kb. két órával illik a kikötőben lenni, ahol aztán érkezési sorrendben parkolva várhatjuk a komp érkezését, hogy azután minél gyorsabban, lehessen beparkolni a hajó belsejébe.

 

Az átkelés átlagosan 8 órát vesz igénybe

 

(vannak ugyan gyorshajók is, de azok autót nem szállítanak), ezért, különösen éjszakai átkelés esetén érdemes kabint foglalni. Nappal könnyebb az időt eltölteni, vannak fedélzeti szolgáltatások (étterem, bar, medence), de az sem utolsó időtöltés, ha a korlátnál állva bámuljuk a tengert.


sardinia otlet szoveg kozt 01


A szigeten rengeteg látnivaló van, így érdemes úgy tervezni a nyaralást, hogy a strandolásra és kirándulásra is jusson idő (hatalmas hiba lenne ugyanis leülni valahol egy szállodában és egész idő alatt ki sem mozdulni, csak ezért kár Szardíniára menni).

 

Olbiától alig félórányi autóútra találjuk egész Szardínia legszebb és egyben legfelkapottabb partszakaszát, a Smaragdpartot, ahol egymást érik a szebbnél szebb, elegáns nyaralóhelyek és a kikötőkben az elegáns, hatalmas yachtok. De ha szép tengerpartokat keresünk, Szardínián a bőség zavarával küzdhetünk, hiszen szinte minden partszakasz elbűvöl sajátos szépségével. Ha csak egyet akarunk említeni, emeljük ki példának a sziget északnyugati sarkában, Stintinoban található

 

La Pelosát, mely vitán felül Olaszország egyik legszebb strandja. Sekély, türkizkék kristálytiszta víz, igazi földi paradicsom.

 


 Utazási Tipp  
    Szardínia utazások, szállások

Ha időnk és programunk engedi, érdemes egy rövid városnézés erejéig útba ejteni valamelyik közeli várost. Elsőnek mindjárt adódik Olbia, főleg, ha a komppal egyenesen ide érkezünk. Sétáljunk egyet a belvárosban, ismerkedjünk Szardínia sajátos hangulatával. A sétálóutca közelében látogassuk meg a két legfontosabb templomot, a San Simpliciot és a színes kupolás San Paolót. Érdekes lehet a kötőhöz közeli ingyenesen látogatható archeológiai múzeum is. Érdekes kulturális kirándulás célpontja lehet Algheró városa, ugyanis itt a lakosság 22%-a katalán anyanyelvű, ennek köszönhetően a katalán nyelv Olaszországban kisebbségi nyelvként van nyilvántartva. A girbegurba utcácskák, hangulatos terek elvarázsolják a gyalogos látogatót.

 

Szardínia második legnagyobb városa az egyetemi központ, Sassari, igazi nagyváros. Belvárosának jellegzetes, szűk utcái kellemes menedéket nyújtanak a tűző nyári napsugarak elől. Ha mást nem, a két legszebb teret, a Piazza d’Italia és a Piazza Castello tereket mindenképpen keressük fel.


sardinia otlet szoveg kozt 03

forrás: wikipédia


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.