Fedezzük fel együtt Olaszország legnagyobb szigetének, a varázslatos szépségű Szicília legszebb tengerparti strandjait.

 

A legnagyobb olasz sziget, Szicília köztudottan rendkívül gazdag természeti szépségekben, történelmi és kulturális emlékekben, s akkor még nem beszéltünk a gasztronómiáról, ami itt is, akárcsak egész Olaszországban kiemelkedő fontosságú tényező az ide látogatók számára. Sziget lévén Szicíliát minden oldalról tenger veszi körül, s tengerpartjai igen nagy változatosságot mutatnak, ezért mindenfajta nyaralói igényt ki tudnak elégíteni.

 

A homokos, kavicsos, sziklás-zátonyos, apró öblökkel tarkított, fürdőzésre, vagy búvárkodásra alkalmas partok egyaránt megtalálhatók itt.

 

Az alábbiakban vessünk egy pillantást – természetesen a teljesség igénye nélkül – a legszebbnek ítélt szicíliai tengerpartokra.


szicilia legszebb tengerpartjai01Tonnarella dell'Uzzo, Riserva Naturale dello Zingaro Természetvédelmi terület

 

A görögök és a latinok is "Cetaria"-nak hívták a tengerben élő rengeteg tonhal miatt.

 

De nevezhetnénk „csodának” is kristálytiszta tengere okán,

 

mely egyike a legszebbeknek egész Olaszországban. Egész pontosan a Zingaro Természetvédelmi területről beszélünk, a szicíliai tengerpart azon 7 km-es szakaszáról, mely San Vito lo Capo-tól Castellammare del Golfo-ig húzódik. Érintetlen természet, növények és virágok tömkelege, vadon élő állatok jellemzik ezt a Szicília valószínűtlenül kék tengerére néző partszakaszt. Egyik legszebb, legendásan látványosan szép öble a Tonnarella dell'Uzzo. San Vitotól autóval kb. 15 perc alatt elérhető ez a fehér homokos strand. A jegypénztártól rövid sétával, gyalogosan érhető el a tengerpart.
A teljes árú belépőjegy 5 €/fő.
Legközelebbi repülőtér: Trapani Birgi


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Szicíliában

 Area Marina Protetta del Plemmirio Természetvédelmi terület

 

Már a nagy antik költő, Vergilius is megénekelte az Aeneas-ban ezt a természeti csodát, mely Siracusa városától pár km-re található. Ez az Area Marina Protetta del Plemmirio, a Plemmirio Tengeri Természetvédelmi Körzet,

 

a búvárok paradicsoma, ahol a kobaltkék tengerbe merülve egyedülálló víz alatti világot fedezhetünk fel.

 

Itt találhatók a tengerpart leggyönyörűbb strandjai, közülük is kiemelkedik a Sbocco 34 nevű szabad strand, a búvárok szentélye. A nyaralók és fürdőzők eme kedvenc partszakasza autóval is megközelíthető, egészen a sziklás parton lévő parkolóig. Onnan gyalog kell lemenni, s ez nem kis fáradsággal jár, cserébe viszont egyedülálló élményben lehet részünk e csodás tengerparton.
Legközelebbi repülőtér: Catania Fontanarossa


szicilia legszebb tengerpartjai02


A Capo Graziano tengerpart, Filicudi, Eoli-szigetek

 

A Szicíliával szemközti tengerben található Eoli szigetek elvarázsolják az embert. A szigetcsoport minden egyes kis öble elbűvöl minket Olaszország egyik legszebb tengerének színeivel és illataival. Ha igazán nyugodt, a tömegturizmustól távol eső nyaralásra vágyunk, keresve sem találhatunk jobb helyet,

 

mint az apró, de csodaszép Filicudi.

 

Itt aztán letelepedhetünk napernyőnkkel a Spiaggia di Capo Graziano hosszú tengerpartján, mely az egész világból idelátogatott nyaralók véleménye alapján az egyik legszebb a szigeten. Filicudi fantasztikusan szép strandja a sziget legdélibb szakaszán található és könnyen felismerhető a világos, félhold alakú kavicsokról és a karibi hangulatú kristálytiszta tengeréről. A szigetnek ezt a részét a Monte Graziano hegy uralja, az azonos nevű faluból egy a tengerig vezető ösvény vezet.
Legközelebbi repülőtér: Catania Fontanarossa


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Szicíliában


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.