Valószínűleg sokan gondolkodtak már azon, hogy a következő télen el kellene utazni a Magas-Tátrába síelni.

 

Az idősebbek nagyrészt nosztalgiából, a fiatalabbak talán kíváncsiságból utaznának télen egyre nagyobb számban Szlovákia legmagasabb hegységébe a Magas-Tátrába, mely Budapesttől kb. 4 óra alatt érhető el (kb.270 km – útdíj fizetése kötelező!). A síelők számára tökéletes választásnak tűnik ez a rendkívül változatos adottságú sportrégió. Több kisebb pálya mellett Tátralomnic és a Csorba tó a két legfontosabb síterep, melyek kombinált síbérlettel vehetők igénybe. A szezon általában december elejétől egészen áprilisig szokott kitartani. Leginkább a családosoknak és baráti társaságoknak ideális választás ez a régió, mert nem csak a sízésről szól itt a téli szabadság. Esténként nem kell a szobákban ülni, hisz több zenés szórakozóhelyre is eljuthatunk. Különleges látnivaló a minden télen megépített jégkápolna. Szintén nagy élményt jelenthet egy közös szánkóparti vagy a poprádi AquaCity meglátogatása.


 Utazási Tipp  
   

Szállás Magas Tátra,

Csorba Tó


A Tátralomnici ( Tatranska Lomnica ) síterep 12 km hóágyúzott és rendkívül jól kezelt sípályával várja a vendégeket. A pályák már 900 méterről indulnak és a legmagasabban fekvő Lomnici nyereg 2.190-es magasságban van. A szintkülönbség 1290 méter, a leghosszabb lecsúszás pedig 5 km! A pályarendszer alsó részén kezdőknek ideális széles lankás pályákat találunk, ami tökéletes tanulóterep mindenkinek. A felső szakaszokon vannak a piros pályák is és a nyeregtől vezet le a legnehezebb fekete pálya .

Számos sí kölcsönző, vendéglátóhely, időméréses versenyszakasz, tanuló és gyerek sípálya szakaszok, funpark és kéktől a feketéig minden tudásszintnek megfelelő nehézségű lejtők szolgálják a téli vendégek szórakozását. 3 kabinos, 4 ülőszékes és 1 tányéros lift szállítja a nagy számú vendéget, de 3-4 percnél sosem kell tovább sorban állni. A völgy állomásnál nagy parkolókat alakítottak ki.


tatralomnic csorba toA Csorba tó ( Strbské pleso ) síterepe különlegesen szép környezetben van. Csorba tó a legmagasabban fekvő téli üdülőhely. Maga a síközpont ugyan nem nagy, de bőven elég pár napra. A kilátás jó időben pazar ( Síugró sánc, Csorba tó, Alacsony- Tátra) . Sokszor süt ki a nap a felhők felett, az egész napi mozgástól kellemesen el lehet fáradni . A Csorba tó pályáinak alsó része a télen befagyott tó mellől indul. A sízőket 3 ülő és 4 húzó lift szolgálja ki. A pályák teljes hossza 8,4 km-es, lent 1.376 méterről indulnak, legfelső pont 1840 méteres magasságban van, míg a szintkülönbség 464 méteres. Minden évszakban sok itt a kiránduló és a téli túrázó is. Általában keveset kell sorban állni a sílifteknél. A szálláshelyekből az egész Magas-Tátrában rendkívül gazdag a választék.

 

Tátralomnicon a környező településeken több 100 különböző kategóriába sorolt szálláshely található az egyszerűbb magán szállásoktól egészen a legmodernebb, wellness hotelekig. A szállásfoglalást érdemes szakemberre bízni. Az olcsóbb helyeken nem mindig van internet, és nyelvi nehézségeink is adódhatnak. A vendéglátóhelyek és vásárlási lehetőségek választéka bőséges. Vásárolni és sétálni sokan mennek a közeli Poprádra, melyet kis helyi vasút is összeköt a Magas-Tátra üdülő településeivel. Ha valaki nem csak síelne, látogassa meg a híres AquaCity Poprádot mely nagyon különleges adottságú meleg vizű élményfürdő. Bővebb információ : www.aquacity.skA Magas-Tátrában szinte mindenhol beszélnek angolul, néha még a magyar szóval is el lehet boldogulni. Az árszínvonal lényegesen a Nyugat-Európában megszokott alatt marad. A vendéglátóhelyeken sem vészesek az árak, 2-5 euróért finom helyi ételeket kaphatunk a büfékben, de az elegánsabb éttermekben is 8-10 euróért remek főételeket szolgálnak fel . Szinte biztosra vehető, hogy elégedetten tér haza mindenki, aki a Magas-Tátrát fogja idén választani.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.