Együtt nyaral az egész család – és négylábú barátunkat sem kell otthon hagyni. Bibionéban a Kutyák strandja várja a gazdikat és kedvenceiket.

 

Bibione hazánkban is az egyik legnépszerűbb olasz nyaralóhely az Észak-Adria tengerpartján, s nem véletlenül. Ez az egyik hozzánk legközelebb eső állomás, remek, homokos tengerpartja van, a szállások jó színvonalúak és igen tágas palettán válogathatunk a szállodák, aparthotelek és apartmanok kínálatából. Az idegenforgalmi szolgáltatások az Olaszországban megszokott magas színvonalat nyújtják, egyszóval, aki ide jön nyaralni, biztosan nem fog csalódottan távozni.


 Utazási Tipp  
    Bibione utazások, akciók


De van Bibionéban egy olyan speciális szolgáltatás is, mely némileg kiemeli a többi, hasonlóan jó nyaralóhely közül,

 

ez pedig a kutyások strandja a La Spiaggia di Pluto.

 

Bibione a kutyás gazdik paradicsoma is. Májustól szeptemberig a kutyusok is nyaralhatnak Bibione tengerpartján, a La Spiaggia di Pluto-nevű tengerparti szakaszon, mely a Bibione központjától keletre eső szakaszon, a Lido dei Pini városrészben található a központ közelében.


bibione kutya strand szoveg kozott 01A kutyás gazdik négylábú barátaikkal jöhetnek ide nyaralni és különféle szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

 

Igény szerint kaphatnak napozóágyat, napernyőt, pórázt és ágyat is a kutyusnak.

 

A kutyák gazdáikkal együtt szabadon és korlátozás nélkül bemehetnek a partszakasz előtti vízbe, s amikor a tengerből kijönnek, a parti zuhanynál le is fürödhetnek, hogy ne ragadjanak a sós víztől. Ez, főleg a hosszú szőrű kutyák esetében igencsak fontos szolgáltatás lehet, hiszen a sós víztől csúnyán össze tud ragadni, csomósodni a kutyaszőr.


 Utazási Tipp  
    Bibione utazások, akciók


A helyszínen 24 órás állatorvosi elsősegély szolgálat is működik. Ezt lelkes önkéntes állatorvosok biztosítják annak érdekében, hogy a gazdik és kedvenceik gondtalanul nyaralhassanak. A szolgáltatás ingyenes, de az orvosok szívesen fogadják a nyaralók esetleges és önkéntes anyagi támogatását. A strand területén többfelé kihelyezett hulladékgyűjtő zacskókat is találnak, mindazonáltal célszerű magunkkal vinni tartalék szemetes zacskót, minden eshetőségre felkészülve.

 

Június és szeptember között heti két alkalommal a kutyás gazdik ingyenes fegyelmezési és ügyességi kiképzést is igénybe vehetnek szakavatott kiképzők segítségével.

 

Ez egyrészt jó szórakozás is lehet, másrészt segít kicsit a kutyusok fegyelmezésében. A strand igénybevételéhez a kutyáknak rendelkezniük kell szabályos oltási bizonyítvánnyal és tetoválással, vagy mikrochippel.


bibione kutya strand szoveg kozott 02


 

Röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, alapvető szabályokat.

 

 

  • A kutyastrandon a kutyákért minden esetben a gazda tartozik teljes felelősséggel.
  • Célszerű biztosítással is rendelkezni, ezt általában az amúgy is megkötött úti biztosítással együtt érdemes intézni.
  • A gazdának minden esetben magánál kell tartania a kutya oltási igazolványát és egy szájkosarat szükség esetére.
  • A kutyastrandot arra megfelelően kiképzett személyzet kezeli és gondozza a törvényes előírásoknak megfelelően.
  • Összesen 250 hely áll a kutyák rendelkezésére.
  • A kutyaágy ingyenesen vehető igénybe, de minden nap este 19 óráig le kell adni a pórázzal és etetőtállal együtt.

 

 

A kutyastrand nyitva tartási ideje:

 

  • MÁJUS-SZEPTEMBER: 9,00 - 18,00 JÚNIUS
  • -JÚLIUS-AUGUSZTUS: 8,30 - 19,00A PÉNZTÁR 13,00
  • ÉS 14,00 ÓRA KÖZÖTT ZÁRVA TART.

 

Kóstoltassák meg kedvenceikkel a kifejezetten a számukra készített kutyafagyit, az ICE BAU-t, melyet kizárólag a SPIAGGIA DI PLUTO-N találhatnak.