Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Az észak-Adria egyik legismertebb és legnépszerűbb tengerparti szakasza Velencétől pár km-re található.

Itt, a Piave folyó torkolatának közelében, a Velencei öböl keleti végében fekszik Lido di Jesolo, egy hosszú és széles homokpad, melyet évente legalább 10 millió turista látogat elsősorban a tiszta tenger, a jól szervezett háttérszolgáltatások és a színvonalas szállások miatt, melyek a legigényesebb nyaralókat is kielégítenek. A látogatók többsége Németországból és a közép-európai országokból érkezik.


 Utazási Tipp  
    Szállás Lido di Jesolo

Hogyan érkezünk Jesoloba?

A vendégek túlnyomó többsége autóval érkezik, ehhez elsősorban az A4 Serenissima autópályát vehetik igénybe. A San Doná kijáratnál kell elhagyni az autópályát, majd a 43 sz. főúton haladni San Doná irányába. San Doná-t elhagyva Capo Sile felé haladunk tovább a Piave folyó régi medre mentén, majd Jesolo városba érkezünk, mely a velencei lagúnák legkeletibb csücskénél található. Jesolo város központját déli irányban elhagyva pár kilométer után megérkezünk Lido di Jesoloba. Amennyiben Velencéből szeretnénk Jesoloba jutni, a Piazza San Marcoról Punta Sabbioniba induló kompra kell szállni. A Punta Sabbioniban kialakított parkolóhelyeket viszonylag olcsón lehet igénybe venni akár egész napos velencei kiránduláshoz is.


jesoloKlíma

A Jesoloban való nyaralásra a legalkalmasabb időszak nyilvánvalóan a nyár, amikor július és szeptember között a tenger hőmérséklete elérheti az igen kellemes és hosszas fürdőzésre alkalmas 25-26 C-ot is. Veneto tartomány síksági területein a nyár jellemzően sok napsütéssel jár, de a szeszélyes, gyakran hirtelen viharokkal járó időjárás nem nélkülözi a csapadékot sem. Az ilyen hirtelen jött viharok, bár gyors lefolyásúak, alkalmanként jelentős mennyiségű csapadékkal is járhatnak.


A tengerpart és a tenger Jesoloban

Jesolo tengerpartja igazi kincs. Nagyszerűségét elsősorban a sajátosan borostyánra emlékeztető színárnyalatú világos homoknak köszönheti. Az északra található dolomitikus sziklák lemorzsolódásából keletkező homok a Piave folyó hordalékaként érkezik a tengerpartra, ahol a Velencei Öböl tengeri áramlatai terítik szét.


Az eredmény egy 12 és fél kilométer hosszúságú átlagosan száz méter szélességű finom homokos tengerpart, melynek mentén kitűnő, minden igényt kielégítő szolgáltatási hálózat épült ki. Ha ehhez a szakaszhoz hozzászámítjuk a Cavallinotól Punta Sabbioni-ig terjedő tengerpartot is, összességében egy 25 km hosszú csodálatos tengerpartot kapunk, melyet csak a természetes vegetáció szakít meg időnként. Ennek a nagyszerű tengerpartnak egyik fontos jellemzője az, hogy a víz fokozatosan, lassan mélyül, így ideális strandolási lehetőséget kínál a kisgyermekes családoknak is, akik teljes biztonságban tudhatják a csöppségeket. A jesoloi tengerpart egyik jellegzetessége a tengerbe nyúló stégek jelenléte. Ezeknek a gyakorlati funkción túl az a haszna is van, hogy csökkentik a hullámverés okozta talajeróziót.

Jesoloban a homokhoz még egy fontos esemény kötődik – a Homokszobrok készítésének rendezvénysorozata (Sculture di Sabbia). Az első alkalomtól, 1997-től kezdve minden évben, a világ minden tájáról ideérkező homokszobrászok igazi műalkotásokat hoznak létre a számukra kijelölt partszakaszon, a Piazza Brescia alatti Casa Bianca parton. Ez az általában július végén-augusztus elején tartott rendezvény mindenképpen figyelemre méltó, aki erre jár, ne mulassza el megtekinteni.


 Utazási Tipp  
    Szállás Lido di Jesolo

Látnivalók Jesoloban

Mindenképpen érdemes kiemelni az Aqualandia élményparkot, ahol a hagyományos tengerparti strandolás mellett adrenalin löketet kaphatunk az aquapark csúszdáin leszáguldva. Érdekes és praktikus látogatás tehetünk a péntek délelőttönként tartott szabadtéri piacon, mely Jesolo városban, a Piazza Kennedy-n található. Lidi di Jesoloban, ezzel szemben csütörtök esténként rendezik az antik áruk vásárát (Mercati Antiquari).

Jesoloban igen jelentős éjszakai élet zajlik, ez nagymértékben köszönhető az útlezárásoknak, amik lehetővé teszik, hogy a gyalogosok tökéletes biztonságban vegyék birtokukba a sétálóutcákat, melyek mentén üzletek, éttermek, bárok, játéktermek sorjáznak.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.