Hirdetés

Hogyha valaki a romantikus stílus kedvelője, akkor Bayreuth az ő városa, ahol lovagok, mesék és kastélyok várják.


A városnak több híres lakója is akadt: a legjelentősebb egyértelműen Wagner, majd magyar szálon Liszt Ferenc és lánya, Cosima. Tagadhatatlan, hogy a város jelentős zenével kapcsolatos múlttal rendelkezik, viszont nem szabad, hogy ez az átlag utazót eltántorítsa, ugyanis őket is rengeteg érdekesség várja.


Bayreuth 01



A Wagner rajongóknak rögtön itt is van a Wahnfried-villa, ami 1976 óta működik múzeumként, 43 éve várja szeretettel a zene iránt érdeklődő emberek tömegeit. Itt minden megtalálható, amit csak tudni akarunk a híres zeneszerzőről Az külön plusz pont, hogy több módon is meg lehet ismerni ezeket az információkat: a hagyományos tárlatvezetés mellett van lehetőség meghallgatni a fontosabb részeket, vagy esetleg videóban megnézni őket. A kiállítás bemutatja a zeneszerző kapcsolatát a bajor királyi családdal is.

 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Németországot

A Liszt Ferenc Múzeum is kihagyhatatlan látnivaló, vagy az 1753-as Neues Schloß, óangol kertjeivel. A kastély úgy néz ki kívülről, mint egy operaház, ami Friedrich von Brandenburg-Bayreuth őrgróf és nagyságos felesége, Wilhelmi közös ötlete volt. Később aztán, amikor már elkészült, akkor a legjobb olasz zenészeket hívták ide. A hatalmas közfigyelmen kívül elérték azt is, hogy Wagner 1860-ban itt adja elő Tannhauser című darabját.

Bayreuth 02


A kastély még azért is népszerű a műfaj kedvelőinek körében, mivel páratlan akusztikával rendelkezik, ezen felül pedig olyan színpadtechnikai kialakítása van, mint kevés operaháznak a világon. Egy párizsi gépmester alkotta meg ezt a különleges színpadot, aminek az a lényege, hogy rövid idő leforgása alatt négy különböző színpadkép is könnyen felállítható segítségével. Ez elsősorban a produkció szempontjából fontos, hogy az előadás minél gördülékenyebb lehessen. A gépben persze elsősorban az a legbámulatosabb, hogy a mai napig működik.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.