Hirdetés


Túrára csalogató sötét fenyvesekkel és vízesésekkel tarkított vadregényes vidékek, meghódítandó magasságok, alpesi romantika és érintetlen tengerpart… az Európa közepén elterülő Németország rengeteg természeti látnivalót tartogat a pihenésüket aktívan eltölteni vágyó látogatók számára.


Túrára csalogató sötét fenyvesekkel és vízesésekkel tarkított vadregényes vidékek, meghódítandó magasságok, alpesi romantika és érintetlen tengerpart… Az Európa közepén elterülő Németország rengeteg természeti látnivalót tartogat a pihenésüket aktívan eltölteni vágyó látogatók számára.  A 20. század folyamán számos történelmi vihart megélt Németország az utóbbi évek, évtizedek során megtalálta helyét Európa turisztikai térképén is. Egyre nagyobb hangsúlyt helyez a fenntartható turizmusra, az egykori ipari tevékenység káros hatásainak enyhítésére és eltüntetésére,  a folyók és tavak eredeti élőhelyének helyreállítására (pl. Rajna) és az egykor kivágott erdőségek újratelepítésére, amelynek következtében ma az ország körülbelül egyharmadát erdőségek borítják. Németország nagyon sok  kitáblázott túraútvonallal, jól kiépített kerékpárúttal és ezek közelében sok kerékpár-kölcsönzővel rendelkezik.


Bajor erdo Nemzeti Park 01
Az ország legtöbb természeti kincsét rejtő részei a délnémet területen fekvő Német-Alpok és a Sváb-Bajor medence. Az ország szívében fekvő Német-középhegyvidék és északon a hatalmas Germán-Alföld, valamint a fenyvesekkel borított Fekete-erdő. Mindegyik tájegység más-más jellegű látnivalókat tartogat a turisták számára. Az utolsó jégkorszak során kialakult, morénákkal tarkított Germán-alföld kiterjedt, gleccserek vájta tavairól, az Északi- és a Balti-tenger mosta partjairól, az UNESCO világörökség részét képező Watt-tenger menti lápvidékről és az itt megbúvó érintetlen élővilágáról nevezetes, mely nemcsak a rengeteg költöző madárfaj, hanem a közönséges és a szürkefókák élőhelye is. 

 

A Német-Középhegyvidéken az egykori vulkanikus tevékenység nyomán gyógyvizes források törnek fel a talajból. Számos jól jelzett túraútvonal található a hegyvidék változatos tájain. Az egykor jelentős bányászati tevékenységnek otthont adó Erzgebirge, a Fichtel, a Harz-hegység és a Türingiai erdő is számos érdekességet tartogat az ide látogatók számára.  Itt található például a Messel-bányagödör, ahol számos 50 millió éves ősmaradványt találtak, vszintén különleges élményt jelent  a Saalfelder Feengrotten nevű tavas cseppkőbarlang felkeresése. Utazási Tipp  
    Válogatott németországi ajánlatok garantáltan jó áron

 

A Fekete-erdő nevét sűrű fenyveseiről kapta, ahol nem ér le a napfény a talajig. Ez a dombos-hegyes tájegység Németország délnyugati részén fekszik és itt ered a Duna is. Régies, favázas szerkezetű házakkal teli városkák és falvak, sebes patakok és folyók, sűrű rengetegek váltják egymást ezen a vidéken. Nem hiába ihlette meg ez a vidék a Grimm-testvéreket is.


Alpok csúcsai

Az Alpok németországi vonulatai sokak szerint a kontinens egyik leglátványosabb tájegységét képezik. Itt található Németország legmagasabb pontja, a 2962 méter magas Zugspitze, de a környéken több 2000 méter feletti csúcsot is találhatnak a hegymászás és a síelés szerelmesei. Ezen a vidéken a túrázók a hegyi levegőn tartózkodva vadregényes vízesésekben, sűrű rengetegekben, meseszerű várkastélyokban, kristálytiszta tavakban, csodálatos panorámában és bájos alpesi falvacskákban gyönyörködhetnek. A Német-Alpokban az előbb említett tevékenységek mellett még számos módon lehet aktívan eltölteni az időt, mint például kerékpározással, hőlégballonozással vagy ejtőernyőzéssel, de a Bodeni-tó felett akár még egy igazi Zeppelint is kipróbálhatunk.


 

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.