Hirdetés

Potsdam német város igazán vadregényes tájjal rendelkezik – szinte egy óriásira terebélyesedett kertről beszélhetünk, ahol elvétve van egy-két kastély is.


A környéket a barokk stílusból származó parkok kötik össze, így több helyen is csodálatos panoráma várja a látogatókat. A parkot nagyon profin karbantartják, ha egy kósza ág már megzavarná a kilátást, akkor azonnal el is takarítják az útból. Az egész hely olyannyira csodálatos, hogy azt a UNESCO egy világörökségi tagfelvétellel jelezte. A parkok közül a Márványpalotát és a Pfaueninselt összekötő a legérdekesebb.


potsdam 01A Nagy Frigyes által épített Sanssouci park a leghíresebb a másik öt testvére mellett. A kastély rengeteg embert vonz, elsősorban a kialakítása miatt – a szőlőteraszok és az eredeti berendezések sokat dobnak a hangulaton. A kastély neve is azt jelenti tükörfordításban, hogy „gond nélküli”, és érdekesség, hogy Nagy Frigyes is legszívesebben itt töltötte az idejét. Az uralkodó szívéhez annyira hozzánőtt az egész hely, hogy a nyári lak legfelső teraszán szeretett volna örök nyugalomra lelni. Ez a kívánsága csak 1991-ben teljesült. 10 legszebb német vár


 Utazási Tipp  
    Csodás utazások Németországba

potsdam 02


A park és a kastély mellett található egy malom is, ami a látogatók egy részét képes kizökkenteni az élményből – egyébként okkal – mert teljesen elüt a pompázó barokk környezettől. A malommal kapcsolatban egyébként számos legenda létezik, ezek közül a legelterjedtebb, miszerint, hogy Nagy Frigyest zavarta a malom hangja, mert nem tudott tőle éjszakánként aludni, ezért le akarta romboltatni, viszont a kétségbeesett molnár a bírósághoz fordult, ami neki adott igazat.


potsdam 03


A parkban található szökőkútnál van egy olyan pad, amire mindenkinek le kell ülnie. A hosszú kőpadok a szökőkút két különböző oldalán találhatóak, és ha az egyikőnk az egyikre, másikunk pedig a másikra ül le, és hátrahajtja a fejét, akkor még ha suttogunk is, kristálytisztán fogjuk a másikat hallani. És hogy ebben mi az igazán különleges? Hogy a mellettünk állók ebből nem hallanak egy szót sem! Bármilyen hangerővel beszélünk is, ők kimaradnak a társalgásunkból. Régen, az udvarban aranyat érhetett ez az ülő alkalmatosság:)


potsdam 04

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.