Hirdetés

Aki már próbálta, tudja, mennyire nem könnyű kutyával, vagy más háziállattal megfelelő szállást/strandot találni a nyaraláshoz. Ebben próbál segíteni ez a kis rövid cikk.

 

A kisállat-tartók, különösen a kutyás gazdik jól tudják, hogy bizonyos helyzetekben a kutyus nem kis fejtörést tud okozni. Különösen érvényes ez a nyaralásra. Ahogy itthon, külföldön is nagyítóval kell keresni azokat a szálláshelyeket, ahová – adott esetben bizonyos megszorításokkal – magunkkal vihetjük a családi kedvencet. Szerencsére az elmúlt években jelentős elmozdulást tapasztalhattunk pozitív értelemben és egyre több helyre vihető kutya, vagy más háziállat, összességében mégis meglehetősen korlátozottak a lehetőségek.


kutyas strand olasz szoveg kozott1Így van ez Olaszországban is, ahol az utóbbi években jelentős fejlődést tapasztalhattunk, főleg, ami a szállásokat illeti, egyre több szállodába, vagy apartmanba vihetünk kutyát. Ez persze nyilván nem véletlen – a szállásadók a hatalmas konkurenciaharcból ebben az irányban is megpróbálnak kitörni, olyan szolgáltatást nyújtanak, amivel megkülönböztetik magukat a többiektől. Viszont ezzel a probléma még nem oldódott meg, hisz nem elég megfelelő szállást találni, ha nyaralunk, olyan tengerparti helyre van szükségünk, ahová a négylábút is magunkkal vihetjük.

 

Persze Olaszországban is vannak „lefedetlen”, természetes állapotban lévő szabad tengerparti szakaszok, de ezek többnyire távol esnek a nyaralóhelyektől, esetleg nehezen megközelíthetőek. Így elmondhatjuk, hogy megfelelő helyet találni Olaszországban sem egyszerű feladat, érdemes alaposan utána járni, tájékozódni, mielőtt útnak indulunk. Az alábbiakban - a teljesség igénye nélkül – röviden sorra veszünk néhány olaszországi kutyás strandot.


 Utazási Tipp  
    Olaszország akciós szállás, utazás

Bibione Lido dei Pini – La Spiaggia di Pluto


Bibione központja közvetlen közelében található igen jól szervezett, jó színvonalú, sokoldalú szolgáltatást kínáló kutyás strand. Nagy előnye, hogy könnyen megközelíthető, a szállások és egyéb szolgáltatások is közel vannak.

 

bibione kutya strand szoveg kozott 02


Comacchioi Lidók - Lido delle Nazioni


A Velence és Rimini közötti szép tengerpart egyik fontos szakasza a Comacchioi Lidók, ezek egyikén, a Spiaggia Romea strandon találunk kutyás strandot, s itt mindjárt kettőt is. Az egyik közvetlenül a tengerparton található, a másik a tengertől kissé távolabb, a festői Lago delle Nazioni-tó melletti parkban. A hely hátránya, hogy a tengerparti strandra ugyan lehet kutyát vinni, ám a tengerben a kutyák nem fürödhetnek. Viszont a tóban nyugodtan úszkálhatnak a kutyusok is és a napernyők és nyugágyak mellett kutyazuhany, valamint oktatóprogramok is bővítik a szolgáltatások kínálatát. Cím: Via Oasi n.°2

 

 

Cesenatico - Villamarina


A Comaccioi Lidóktól dél felé haladva találjuk Villamarina-Cesenatico-t, ahol a Dog Beach Bagno Corallo kutyás strand saját tusolókabinnal várja a négylábúkat.

 

A helyet olyannyira a kutyák kénye-kedvére tartják, hogy ember kutya nélkül oda be sem teheti a két lábát


Cím: Viale Carducci 45. loc. Villamarina, Cesenatico (Forlí Cesena)

 

 

kutyas strand olasz szoveg kozott2


Rimini - Rimini Dog No Problem


Riminit nem kell külön bemutatni, mindenki tudja, hogy ez Olaszország legnagyobb és legfelkapottabb nyaralóhelye. Természetes tehát, hogy itt a számtalan egyéb szórakozási lehetőség mellett a kutyás nyaralók is megtalálják a számukra fontos szolgáltatást, a kutyás strandot. Ez pedig a Rimini Dog No Problem – Bagno 82 Rimini. Ez egy száz férőhelyes strand, ebből hatvan külön elkerített részen található. A terület teljes mértékben a kutyáknak van átengedve, gazdik és kutyusok korlátozások nélkül élvezhetik a tengerparti nyaralás örömeit.
Cím: Lungomare Giuseppe di Vittorio 28/a 47924 Rimini


 Utazási Tipp  
    Olaszország akciós szállás, utazás

Porto Recanati – Pineta


A Riminitől délre eső területen, Marche tartományban találjuk a festői Porto Recanati városkát, s a mellette lévő Pineta nyaralóhely jó színvonalú kutyás stranddal várja a kutyás nyaralókat. A Pineta Beach körülkerített strandján nyugágyak, napernyők, agility-pálya áll a nyaralók és a kutyusok rendelkezésére, s a

 

négylábúak akár az étterembe is elkísérhetik a gazdit.


Cím: Viale della Repubblica loc. Zona SUD – Pineta – 62017 Porto Recanati (Macerata)

 

 

Lecce - San Cataldo


Aki vállalja a hosszú utazást, életre szóló élménnyel gazdagodhat az Adria déli partszakaszán, Puglia tartomány elképesztő természeti és kulturális gazdagsága által. Mintha egy másik világba csöppennénk, kristálytiszta, világoskék víz, hófehér homok, váltakozva sziklás-homokos tengerpartok, eldugott apró öblök, mesés szépségű városok – ez Puglia. Errefelé némi autózással viszonylag könnyen találhatunk szabad tengerpartot is, de ha kiépített nyaralóhelyen szeretnénk pihenni, a kutyával itt is gondok lehetnek, ha nem tudjuk, hová menjünk. Biztos pont lehet a festői Lecce városában a Soleluna Bau Beach strand, ahol a kutyák számára is biztosítanak ivóvizet, napágyat, tusolót.
Cím: Lungomare Marinai d’Italia San Cataldo, Lecce

 

 

Piombino –Livorno


Aki az Adria helyett a „túloldalon”, a toszkán tengerparton keres lehetőséget, Livorno mellett Riotorto Piombino-ban találhat kutyás strandot. A Spiaggia Pasciá Glam Beach jól felszerelt strand, a kutyák fürödhetnek a tengerben, pihenhetnek a napernyők alatt, s ivóvíz és tusoló is kiegészíti a szolgáltatásokat.
Cím: Localitá Perelli 1 Riotorto Piombino (Livorno)


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.