Hirdetés

Még szebb és élvezetesebb lehet minden Velencébe szervezett utazás, ha helyben hajókirándulásokkal egészítjük ki az utazási élményünket.

 

Velence a legnépszerűbb utazási célpontok közé tartozik ahová évről-évre rengeteg magyar utazó is ellátogat. Velence óvárosában is rengeteg a látnivaló, sokan azonban úgy döntenek, hogy befizetnek egy hajókirándulásra is, így teszik még tartalmasabbá a látogatásukat a lagúnák városában. A velencei lagúna szigeteire tett kirándulások akár 4 - 8 órát is igénybe vehetnek, kiindulási pontjaik pedig Punta Sabbioni, Tronchetto vagy a Szent Márk tér lehetnek. San Marcóból. Írásunkban bemutatjuk a hajókirándulások legkedveltebb állomásait.10 érdekesség Velencéről


 Utazási Tipp  
   

A legjobb olaszországi

utazások és nyaralási akciók


Burano

 

Ez minden bizonnyal a legfestőibb állomás a lagúna szigetei közül. Élénk színű házaknak köszönhetően nagyon szeretik az utazók. Szép fotókat lehet készíteni róla. Burano külső részein még ma is a halászok javítják halászhálóikat, és a nők hímzik a híres csipketerítőket. Egy vezető pedig elmeséli az orsós csipke gyártásának csínját-bínját. Burano kisebb mértékben utánozza a velencei házak stílusát. Érdekes még a S. Martino templom a ferde harangtornyával és a 17. és 18. századból származó festményeivel melyek közül Tiepolo keresztre feszítése a leghíresebb.


 


Torcello

 

Ez a legjelentősebb a felső lagúna szigetei közül. Amikor az ötödik században a hunok Attila vezetésével feldúlták Altinot, lakói erre a helyre menekültek; majd a veszély elmúltával visszatértek a városukba. I.sz. 638-ban Altino püspöke áthelyezte székhelyét Torcelloba és megkezdődött a székesegyház építése, mely végül csak 1.008-ban készült el. Érdekes látnivaló még a 7. századi keresztelőkápolna maradványai, a harangtorony és a 11. századi S. Fosca templom épülete.


torcello


Murano


Ez a velencei lagúna legnagyobb szigete. Az Altino menekültjei alapították Oderzo lakosságát a Lombard invázió idején. A sziget hírneve azonban a híres üvegművészethez kötődik. Murano szigetén szinte kötelező program megállni egy üveges műhelynél, ahol az üveggyártó mester bemutatja mind a fújt, mind a modellezett üveg készítését (mindig el is magyarázza a folyamatokat). Muranoba látogatva senki se hagyja ki az üvegmúzeumot, és a SS Maria e Donato templomot, amely a velencei-bizánci művészet remekműve.


murano 022


Francesco del Deserto:


Az Assisi Szent Ferenc megálló is fontos állomás ahol a Ferences rend alapítójának emlékére templomot építettek a ferencesek szerzetesei. Közülük sokan éltek ott, akik építettek egy kolostort is, melyből később laktanya lett a napóleoni megszállás idején. Napóleon vereségével a sziget visszatért a ferencesekhez.S. Giorgio:


Az ősi „Isola Dei cipressi” elnevezésű helyet sokáig szőlőültetvényekként és só raktárnak használták, és a Signoria tulajdonában volt. Az első templomot 970-ben építették, és húsz évvel később Morosini épített egy kolostort bencések számára. Minden látogatója megcsodálhatja a Palladio Baldassare Longhena alkotásait és Tintoretto festményeit. A fent leírt látnivalókon túl még több helyen is megállnak a velencei kirándulóhajók. Akinek belefér a költségvetésébe, némi alku után saját hajót is bérelhet és akkor még nem is szóltunk a romantikus velencei gondolázásról.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.